Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: 2 minuten


Noteringen

Noteringen voor februari 2021

Er zijn niet veel bijzonderheden te melden over de markt voor kaas, gemaakt op de boerderij. De afzet kwam na de feestdagen eind 2020 weer snel op gang en loopt nu ook goed door. Er wordt zoals gebruikelijk kaas verkocht in de supermarkten, maar het blijkt dat de consument, op zoek naar kaas, gemaakt op de boerderij, nu vooral ook zijn inkopen doet bij de kaasspeciaalzaak of op de markt. De verkoop via deze kanalen is opmerkelijk gestegen.

Dit past in de trend dat de consument bereid is om iets meer moeite te doen om aan lekkere, speciale en gezonde producten te komen. Of wellicht dat sommige klanten het nu te druk vinden in de supermarkt. De belangstelling voor kaas, gemaakt op de boerderij, blijft in elk geval groot. Aan de aanbodzijde zijn er ook geen bijzonderheden. Veel bereiders produceren jaarrond en de seizoensmatige productie (graskaasbereiders) ligt op dit moment stil in afwachting van het nieuwe voorjaar. Kortom, een stabiele markt. Daarom heeft de commissie besloten de noteringen ongewijzigd te laten. De stemming is goed.

De noteringen voor de maand februari 2021 zijn dus als volgt:

Ontwikkeling Notering Kaas, gemaakt op de boerderij
eerste-kwaliteit-boerenkaas

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

“Ik hoef de mensen echt niet te vertellen hoe ze kaas moeten maken.”

Bert Andreae werkt sinds 1997 bij het COKZ, het Centraal Orgaan voor KwaliteitsZaken. Lees hier het hele verhaal! […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Crowdfunding

Crowdfunding. In 2019 verhuisden Mieke en Gerard Mul, samen met hun jonge kinderen van Drenthe naar Warmond, naar Boerderij Boterhuys. […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Brian Luikel: “Alles van Nederlandse bodem”

Brian Luikel is eigenaar van Restaurant Neder in Alkmaar. “Ik heb nooit een koksopleiding gevolgd." Lees hier zijn verhaal. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten