Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: 2 minuten


Noteringen_januari_BoerenZuivel

Noteringen voor december 2022

De noteringscommissie is op vrijdag 2 december weer bijeengeweest voor overleg over de notering.

De prijzen op de zuivelmarkt dalen in rap tempo. Zowel poeders als kaas zijn in prijs gedaald, voor melkvet gaat dat binnenkort ook gelden. De prijs van room blijft nu nog op peil vanwege tijdelijke vraag. Op de uit te betalen melkprijzen heeft dat nu nog niet veel invloed, maar dat komt ongetwijfeld. Belangrijkste oorzaak is vraaguitval, maar ook een onzekere economische situatie en een stijging van de melkaanvoer spelen mee.

Op de markt voor kaas gemaakt op de boerderij heeft dit alles geen effect. De handel is stabiel. De afzet stijgt niet, maar loopt goed door. In deze tijd van het jaar is het goed kaas verkopen. De aanvoer is op dit moment goed in balans met de huidige voorraad, maar hoe dat in het nieuwe jaar gaat lopen is nog de vraag. Wellicht zijn er nog bereiders die de productie beperkt hebben omdat het leveren van melk meer oplevert. Het kostenniveau blijft in alle gevallen hoog, maar dat geldt ook voor alle andere kaassoorten. De commissie heeft besloten de noteringen gelijk te houden aan de vorige maand. De stemming is goed.

De noteringen voor de maand december 2022 zijn dus als volgt:

Tot zover de nieuwe noteringen. De volgende bijeenkomst is gepland op 6 januari 2023.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen april 2024

De noteringscommissie is op 5 april weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor april. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Cum Laude Awards 2024

Alle winnaars van een platina medaille worden een voor een op het podium geroepen. Bekijk alle winnaars van de Cum Laude Awards hier. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Ferry Wijsman: “Groente is superdivers!”

Ferry Wijsman verzorgde het sponsordiner. Kaas van de boerderij en boerderijzuivel speelt een grote rol in zijn bestaan als chef-kok. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten