Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: 2 minuten


Noteringen_januari_BoerenZuivel

Noteringen voor december 2022

De noteringscommissie is op vrijdag 2 december weer bijeengeweest voor overleg over de notering.

De prijzen op de zuivelmarkt dalen in rap tempo. Zowel poeders als kaas zijn in prijs gedaald, voor melkvet gaat dat binnenkort ook gelden. De prijs van room blijft nu nog op peil vanwege tijdelijke vraag. Op de uit te betalen melkprijzen heeft dat nu nog niet veel invloed, maar dat komt ongetwijfeld. Belangrijkste oorzaak is vraaguitval, maar ook een onzekere economische situatie en een stijging van de melkaanvoer spelen mee.

Op de markt voor kaas gemaakt op de boerderij heeft dit alles geen effect. De handel is stabiel. De afzet stijgt niet, maar loopt goed door. In deze tijd van het jaar is het goed kaas verkopen. De aanvoer is op dit moment goed in balans met de huidige voorraad, maar hoe dat in het nieuwe jaar gaat lopen is nog de vraag. Wellicht zijn er nog bereiders die de productie beperkt hebben omdat het leveren van melk meer oplevert. Het kostenniveau blijft in alle gevallen hoog, maar dat geldt ook voor alle andere kaassoorten. De commissie heeft besloten de noteringen gelijk te houden aan de vorige maand. De stemming is goed.

De noteringen voor de maand december 2022 zijn dus als volgt:

Tot zover de nieuwe noteringen. De volgende bijeenkomst is gepland op 6 januari 2023.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Wim Tiemessen: “De smaak was onvoorstelbaar”

Wim Tiemessen zet zich al jaren in om authentieke kazen uit het buitenland onder de aandacht te brengen. Lees het verhaal van de Fijnproever. […]
Geschatte leestijd: < 1 minuut

De BBZ groeit! – Oktober 2025

De BBZ groeit! Dit keer vertellen vier nieuwe leden waarom ze lid van de BBZ zijn geworden. Lees hier hun verhalen. […]
Geschatte leestijd: 3 minuten

Op ieders bord!

Felix Wilbrink – Voormalig culinair journalist bij De Telegraaf Afgelopen maand is het boek ‘Op ons bord’ van Anita Heijdraverschenen. En voor zover je het nog niet hebt gekocht: doe […]
Geschatte leestijd: 2 minuten