Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: 2 minuten


Noteringen_januari_BoerenZuivel

Noteringen voor augustus 2023

De noteringscommissie is op 4 augustus 2023 weer bijeen geweest voor overleg over de notering.

Over de zuivelmarkt is niets nieuws te melden. Kopers houden zich rustig, de vraag is beperkt. De prijzen voor de meeste producten veranderen nauwelijks. Na een daling lijkt de bodem in de markt te zijn bereikt. Verdere ontwikkelingen hangen af van de aanvoer van melk, maar die is over zijn piek heen. Een en ander wordt weerspiegeld in de prijs voor boerderijmelk. Deze blijft de laatste maanden vrijwel onveranderd.

Ook over de markt voor kaas gemaakt op de boerderij is weinig nieuws te melden. Traditioneel is het in de vakantietijd heel rustig en dat is nu niet anders. De aanvoer is wat groter dan de verkopen, dus er blijft wat kaas liggen. Dat komt goed uit, want er is nog steeds een gebrek aan kaas op leeftijd, extra belegen en oud. Overigens wordt er, mede door het weer, nog best veel kaas verkocht, vooral in de kaasspeciaalzaak en op de markt. Wanneer de klanten weer terugkeren van vakantie, trekken de verkopen ongetwijfeld weer aan. De notering voor kaas gemaakt op de boerderij loopt traditioneel wat achter de markt aan. Ook nu: de melkprijs is inmiddels fors gedaald, maar de notering blijft nog altijd op een behoorlijk niveau. De commissie ziet geen aanleiding om de noteringen te wijzigen. De stemming in de markt is goed.

Alle noteringen zijn dus ongewijzigd vastgesteld en luiden als volgt:

Tot zover, de volgende bijeenkomst staat gepland op 1 september 2023.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Wim Tiemessen: “De smaak was onvoorstelbaar”

Wim Tiemessen zet zich al jaren in om authentieke kazen uit het buitenland onder de aandacht te brengen. Lees het verhaal van de Fijnproever. […]
Geschatte leestijd: < 1 minuut

De BBZ groeit! – Oktober 2025

De BBZ groeit! Dit keer vertellen vier nieuwe leden waarom ze lid van de BBZ zijn geworden. Lees hier hun verhalen. […]
Geschatte leestijd: 3 minuten

Op ieders bord!

Felix Wilbrink – Voormalig culinair journalist bij De Telegraaf Afgelopen maand is het boek ‘Op ons bord’ van Anita Heijdraverschenen. En voor zover je het nog niet hebt gekocht: doe […]
Geschatte leestijd: 2 minuten