Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


training-keurmeesters-zuivel-en-zachte-kaas

Nieuwe keurmeesters zuivel en zachte kaas

De afgelopen weken hebben tien deelnemers de training voor keurmeester zuivel en zachte kaas gevolgd.

De achtergrond van de deelnemers is zeer gevarieerd. Sommigen zijn zuivelbereider of kaasmaker, anderen werken in een kaasspeciaalzaak, groothandel of op een kwaliteitsafdeling van een voedingsmiddelenproducent. Er was veel enthousiasme en interesse bij de aspirant-keurmeesters om meer te leren over het proeven, benoemen en beoordelen van afwijkingen in geur, smaak, consistentie en uiterlijk van zuivelproducten en zachte kaas.

De training werd verzorgd door Barbara Hart (Barlactica). De BBZ is blij dat het team van keurmeesters zuivel en zachte kaas is uitgebreid. “Zo kunnen we, zodra het weer mogelijk is om keuringen te organiseren, met volle kracht vooruit!”, aldus bestuurslid Marije van der Poel.

Foto: Barbara Hart

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Wim Tiemessen: “De smaak was onvoorstelbaar”

Wim Tiemessen zet zich al jaren in om authentieke kazen uit het buitenland onder de aandacht te brengen. Lees het verhaal van de Fijnproever. […]
Geschatte leestijd: < 1 minuut

De BBZ groeit! – Oktober 2025

De BBZ groeit! Dit keer vertellen vier nieuwe leden waarom ze lid van de BBZ zijn geworden. Lees hier hun verhalen. […]
Geschatte leestijd: 3 minuten

Op ieders bord!

Felix Wilbrink – Voormalig culinair journalist bij De Telegraaf Afgelopen maand is het boek ‘Op ons bord’ van Anita Heijdraverschenen. En voor zover je het nog niet hebt gekocht: doe […]
Geschatte leestijd: 2 minuten