Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuten


Nieuwe-kaas-van-Erf-1

Nieuwe kaas van Erf 1

Irene Bruins van Zuivelboerderij Erf 1 heeft een nieuwe kaas op de markt gebracht: Kampereilander Kaas. De naam verwijst naar de plek waar de kaas wordt gemaakt, het Kampereiland waar de boerderij van de familie Bruins staat.

In 2012 werd er een kaas gelanceerd met bijna dezelfde naam, Campereilander. Deze kaas werd gemaakt door Klaver Kaas van melk van twee melkveehouders op het Kampereiland. Maar deze kaas bestaat niet meer.
Nu is er dus de Kampereilander, een op de boerderij gemaakte rauwmelkse kaas. De kaas is sinds kort verkrijgbaar bij een aantal kaasspeciaalzaken en in de boerderijwinkel van Erf 1.

Cum Laude Awards

Irene Bruins maakt al langer de Kamper Terp Kaas met natuurkorst en de verse Hanze Kogge Kaas. Met de nieuwe Kampereilander Kaas doet ze mee aan Cum Laude Awards op 12 maart. “Dat is wel spannend, omdat ik de kaas nog maar korte tijd maak. Maar ik wil graag weten wat de jury ervan vindt, daar kan ik van leren.”
Op Erf 1 worden ook zuivelproducten gemaakt. “Op Cum Laude Awards doen we mee met karnemelk, yoghurt, boter, hangop en kwark.”

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Radeloos maar strijdbaar

Anje Grin uit Biddinghuizen bereikte in de afgelopen weken veel aandacht voor haar verhaal door het via social media te verspreiden. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Zorgen voor een gezonde toekomst: “We willen samen blijven groeien”

Midden in het groene landschap van het Zeeuwse Middelburg ligt de ‘Schatkamer van Schellach’, een kaasboerderij met koeien, winkel, kaasmakerij, zuivelproductie, kinderopvang en Bed & Breakfast. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

De koeien lusten geen gras

Soms heb je van die gesprekken waarvan je meteen weet dat het een column wordt. We schuilden voor een geweldige regenbui, ‘we’ zijn de kaasmaker en ik. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten