Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Nieuwe-kaas-van-Erf-1

Nieuwe kaas van Erf 1

Irene Bruins van Zuivelboerderij Erf 1 heeft een nieuwe kaas op de markt gebracht: Kampereilander Kaas. De naam verwijst naar de plek waar de kaas wordt gemaakt, het Kampereiland waar de boerderij van de familie Bruins staat.

In 2012 werd er een kaas gelanceerd met bijna dezelfde naam, Campereilander. Deze kaas werd gemaakt door Klaver Kaas van melk van twee melkveehouders op het Kampereiland. Maar deze kaas bestaat niet meer.
Nu is er dus de Kampereilander, een op de boerderij gemaakte rauwmelkse kaas. De kaas is sinds kort verkrijgbaar bij een aantal kaasspeciaalzaken en in de boerderijwinkel van Erf 1.

Cum Laude Awards

Irene Bruins maakt al langer de Kamper Terp Kaas met natuurkorst en de verse Hanze Kogge Kaas. Met de nieuwe Kampereilander Kaas doet ze mee aan Cum Laude Awards op 12 maart. “Dat is wel spannend, omdat ik de kaas nog maar korte tijd maak. Maar ik wil graag weten wat de jury ervan vindt, daar kan ik van leren.”
Op Erf 1 worden ook zuivelproducten gemaakt. “Op Cum Laude Awards doen we mee met karnemelk, yoghurt, boter, hangop en kwark.”

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen april 2024

De noteringscommissie is op 5 april weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor april. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Cum Laude Awards 2024

Alle winnaars van een platina medaille worden een voor een op het podium geroepen. Bekijk alle winnaars van de Cum Laude Awards hier. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Ferry Wijsman: “Groente is superdivers!”

Ferry Wijsman verzorgde het sponsordiner. Kaas van de boerderij en boerderijzuivel speelt een grote rol in zijn bestaan als chef-kok. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten