Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Nieuw_lid_schijnwerpers_Maarten_Arns_BoerenZuivel

Nieuw lid in de schijnwerpers: Wie is Maarten Arns?

Na jarenlang een groter melk verwerkend bedrijf te hebben gehad, hakte Maarten Arns in 2020 de knoop door: het moest kleinschaliger. Hij startte Lekker Buh!, een ambachtelijk bedrijf dat buffelspecialiteiten maakt. “Alles wat we met Lekker Buh! doen, voldoet aan onze gouden regels. We praten niet meer over de prijs, maar over het product, we verkopen het lokaal of aan het topsegment van de horeca, en de mensen waarmee we werken moeten aardig zijn. Ik wil heel duidelijk een missie hebben. We gaan echt voor de top. Daar doe ik geen concessies in. Buffelmelk is zo’n mooi basisproduct. Het is zoet, romig en heel smaakvol. Ik zeg altijd: ‘Wij maken de lekkerste yoghurt van Nederland.’ Met de buffelmelk van de naastgelegen buffelboerderij maken we zuivelproducten, zoals buffelmozzarella, buffelburrata, ricotta, buffelyoghurt en buffeldeserts. Onze producten maken we met de hand. Met veel vakmanschap maken we het beste eindproduct. Ik ben recent lid geworden van de BBZ. Ik geloof in verbinding en dat je met en voor elkaar heel veel kunt doen. We moeten elkaar helpen. Ik zie de BBZ als een netwerk dat elkaar op veel gebieden van inhoud kan voorzien. Er is al heel veel gedaan, ik hoef het wiel niet opnieuw uit te vinden. Ik kan de bond vervolgens weer helpen met mijn ervaring. Ik zie het echt als informatieuitwisseling die twee kanten opgaat. Zodat we met z’n allen iets moois in de markt zetten.”

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen april 2024

De noteringscommissie is op 5 april weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor april. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Cum Laude Awards 2024

Alle winnaars van een platina medaille worden een voor een op het podium geroepen. Bekijk alle winnaars van de Cum Laude Awards hier. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Ferry Wijsman: “Groente is superdivers!”

Ferry Wijsman verzorgde het sponsordiner. Kaas van de boerderij en boerderijzuivel speelt een grote rol in zijn bestaan als chef-kok. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten