Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


nationale-kaasweek

Nationale Kaasweek is terug van weggeweest

Na één jaar van afwezigheid is de Nationale Kaasweek terug. Deze feestelijke week die indertijd in het leven werd geroepen door kaasgroothandelaar Erik van Dam (De Kaasfabriek), vindt plaats van 2 tot en met 8 november 2020.

De Nationale Kaasweek wordt vanaf dit jaar georganiseerd door Stichting Foodspecialiteiten Nederland, onder meer bekend van de grootste Nederlandse vakbeurs voor foodspecialiteiten die jaarlijks in Houten wordt gehouden.

De Nationale Kaasweek is bedoeld voor zelfstandig ondernemers met een specialisme in kaas in zowel stenen winkels alsook in boerenwinkels en landwinkels, voor marktkooplui met een kaaswagen of kraam én de venters niet te vergeten.

Deze ondernemers onderscheiden zich door hun zeer grote kennis van het product: de herkomst, de bereiding én de ingrediënten. Om hun expertise luister bij te zetten is er de Nationale Kaasweek om deze boodschap over te brengen op hun klanten/gasten én om iets voor de klant terug te doen in de vorm van een premium die wordt verkregen bij een besteding van 10 euro bij een van deze specialisten.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

“Ik hoef de mensen echt niet te vertellen hoe ze kaas moeten maken.”

Bert Andreae werkt sinds 1997 bij het COKZ, het Centraal Orgaan voor KwaliteitsZaken. Lees hier het hele verhaal! […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Crowdfunding

Crowdfunding. In 2019 verhuisden Mieke en Gerard Mul, samen met hun jonge kinderen van Drenthe naar Warmond, naar Boerderij Boterhuys. […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Brian Luikel: “Alles van Nederlandse bodem”

Brian Luikel is eigenaar van Restaurant Neder in Alkmaar. “Ik heb nooit een koksopleiding gevolgd." Lees hier zijn verhaal. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten