Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: 2 minuten


Kabinet, Hoekstra, Kaag en Rutte weg: nieuwe kansen!

In de afgelopen week is er veel veranderd in de politieke arena. Op naar de volgende verkiezingen en veel nieuwe kansen, maar ook veel uitdagingen. Vanuit de overheid richting de boeren kan het niet veel slechter worden dan wat het was. Wat wil je ook, een kabinet waar 82% van de bevolking geen vertrouwen meer in heeft. De kans op de knieval was heel groot, maar kwam toch weer onverwachts. Dat vervolgens alle politieke leiders ermee stoppen, is een teken dat ze wel degelijk de protesten hebben gehoord, niets ermee hebben gedaan, en vervolgens de conclusie trokken dat ze het verkeerd hebben gedaan. Hopelijk pikken de opvolgers dit signaal op en beginnen wel degelijk constructief en in samenspraak met de bevolking aan een nieuwe taak. Voor ons een grote uitdaging om onze boodschap tijdens de campagnes te laten doordringen. Nu effe niet achterover gaan leunen om te zien wat er gaat veranderen, maar proberen de kansen te benutten.

Het is vakantietijd. Niet op de boerderij. Wij gaan door met melken en mooie producten maken. Geen stop erop voor een aantal weken. Toch goed om tussendoor ook te ontspannen en te genieten. Daar is de zomer ook voor. In de afgelopen maanden had de BBZ een bijeenkomst met de keurmeesters. Een interessante leermiddag over kwaliteit en beoordelingen en napraten over het afgelopen jaar. Ook was er een goede bijeenkomst met de kaasdagcommissies over de regionale keuringen dit najaar. Zo veel enthousiaste mensen met dezelfde passie. Zuivel, mooie producten en smaak.

Het is goed om vast te stellen dat de noteringscommissie de prijs op hetzelfde niveau heeft weten te houden. Er is niet te veel voorraad op de plank en het kaasmaken wordt weer beloond met een mooie prijs. Ik wens u allemaal een mooie zomer toe.

Goeie vanaf Terschelling!

Uw voorzitter
Wim Meure-Buren

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen juni 2024

De noteringscommissie is op 7 juni weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor juni. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Dit zijn de winnaars van de Nationale Competities Foodspecialiteiten 2024!

Tijdens het jaarlijkse Branche-Event Foodspecialiteiten van Vakcentrum Foodspecialiteiten, zijn de winnaars bekendgemaakt. […]
Geschatte leestijd: 3 minuten

Veiling van de Reuzengraskaas levert recordbedrag van € 23.200,- op

Kaaskoning John de Goey doet laatste bod veiling Nationale Graskaasdag 2024 en is koper van de reuzengraskaas. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten