Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: 2 minuten


kaaskeuring-noord-oost-nederland

Uitnodiging kaaskeuring Noord-Oost Nederland

Zelfzuivelende boeren zijn van harte welkom bij de jaarlijkse kaas- en zuivelkeuring van Noord-Oost Nederland. Dit jaar mogen wij te gast zijn bij de familie Van Klooster. Zij hebben een kaasboerderij en zuivelmakerij in Stoutenburg, bij Amersfoort. Daarnaast hebben zij een Landwinkel en een horecagelegenheid. Er wordt bij familie Van Klooster veel aandacht gegeven aan boerderijbeleving. De kaaskeuring bij ‘De Kopermolen’ vindt plaats op woensdag 14 september 2022.

Programma 14 september 2022

10:00 uur Ontvangst

10:30 uur Kaas- en zuivelkeuring

12:45 uur Lunch

13:45 uur Prijsuitreiking

14:00 uur Rondleiding fam. van Klooster

Keuring

Hieronder volgen de belangrijkste regels en voorwaarden met betrekking tot de keuring.

Productiedata

– Jonge kaas – 3 prijzen – 6 juli 2022 t/m 20 juli 2022

– Belegen kaas – 3 prijzen – 16 februari 2022 t/m 30 maart 2022

– Oude kaas – 3 prijzen – Geproduceerd voor februari 2022

– Babykaas – 1 prijs – 27 juli 2022 t/m 24 augustus 2022

Wisselbeker

De wisselbeker zal volgens het landelijk protocol gaan naar het bedrijf dat het hoogste totaal aantal punten behaalt in de categorie Jong en Belegen kaas. De voorwaarde hiervoor is dat het bedrijf tijdens deze dag vertegenwoordigd is.

Kaas met een verhaal

Dit jaar is er ook weer een categorie ‘kaas met een verhaal’. In deze categorie vallen alle kazen die niet thuishoren in de bovengenoemde categorieën. Kortom, heb jij een bijzondere kaas die niet thuishoort in de bovenstaande categorie? Neem ‘m gerust mee voor een beoordeling door de keurmeesters. Het is voor deelname aan deze categorie wel verplicht om per kaas een productbeschrijving mee te geven. Zonder productbeschrijving worden deze kazen niet gekeurd. Keurmeesters willen namelijk weten waar deze kaas volgens jou aan moet voldoen. Denk je er overigens aan om de kazen niet te koud aan te leveren?

Prijzen

Daarnaast hebben wij weer drie prijzen beschikbaar voor de categorie zuivelproducten. Voor zowel de beste volle naturel boerenyoghurt, de beste naturel boerenkarnemelk en de beste ongezouten boerenboter zullen we in elke categorie weer een prijs uitreiken. Ook overige zuivelproducten kunnen ter beoordeling worden aangeboden, echter hiervoor is geen prijs beschikbaar. Voor deelname aan de categorie zuivel worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Zuivel

– Volle yoghurt – 1 prijs

– Karnemelk – 1 prijs

– Roomboter – 1 prijs

Kosten

– Per bedrijf € 20,-

– Per persoon € 17,50

Bestuursleden gezocht

Wij zijn overigens nog steeds op zoek naar enthousiaste bestuursleden. Lijkt het jou leuk en gezellig om deel te nemen aan het organiseren van de jaarlijkse kaaskeuring van Noord-Oost Nederland? Wij horen het graag.

Wij zien jullie graag op woensdag 14 september bij familie Van Klooster!

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen mei 2024

De noteringscommissie is op 3 mei weer bijeen geweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor mei. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

ALKMAAR – Karavaan Festival

Karavaan Festival komt er weer aan en dat betekent ook veel theater op het platteland. Kijk hier voor meer informatie. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Noteringen april 2024

De noteringscommissie is op 5 april weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor april. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten