Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuten


Kaasboerderij-ontwikkelt-app-voor-bezoekers

Kaasboerderij ontwikkelt app voor bezoekers

Niek en Willemijn den Boer van kaasboerderij De Twee Hoeven in Haastrecht hebben een app ontwikkeld waarmee bezoekers informatie kunnen krijgen tijdens een individuele rondgang over hun boerderij.

“We geven best veel rondleidingen, maar het rondleiden van kleine groepjes, die we vooral in deze coronatijd veel zien, was niet rendabel”, vertelt Willemijn. “Omdat tegenwoordig bijna iedereen een smartphone heeft, ook kinderen, bedachten we een boerderij-app waarmee bezoekers tekst, foto’s en filmpjes te zien krijgen over de plek waar ze op dat moment staan.”

Voor het gebruik van de app ontvangen bezoekers een startcode op het erf. Vervolgens gaan ze aan de hand van een plattegrond in de app op zoek naar illustraties die overal op het bedrijf hangen. Bij de illustraties staan ook weer codes die ze kunnen invoeren in de app. Willemijn: “In de melkstal bijvoorbeeld krijgen ze dan een filmpje te zien van het melken van de koeien. De filmpjes hebben we zelf gemaakt, daarvoor hebben we een cursus vloggen gevolgd. Voor het in elkaar zetten van de app hebben we wat hulp gehad.” De app is er in vier talen: Nederlands, Duits, Engels en Frans, en is te vinden in de Appstore en Playstore.

“Vaak combineren we een rondleiding met de app met een picknick in het weiland met een gevulde picknickmand of een kaasproeverij in onze ontvangstruimte. Met zo’n bezoek geven we een kijkje in het boerenleven en willen we bijdragen aan positief beeld over de veehouderij.”

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen voor maart 2023

De noteringscommissie is op vrijdag 3 maart weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor maart. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Dit deed BBZ

Het afgelopen jaar heeft de BBZ weer de nodige controles uitgevoerd voor de GMP+ leden die meedoen met het GMP+ programma. Lees hier meer! […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Overnight oatmeal met boerenyoghurt

Overnight oatmeal met boerenyoghurt. Bekijk hier de ingrediënten voor het recept en lees de bereidingswijze. […]
Geschatte leestijd: < 1 minuten