Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Kaasboerderij-ontwikkelt-app-voor-bezoekers

Kaasboerderij ontwikkelt app voor bezoekers

Niek en Willemijn den Boer van kaasboerderij De Twee Hoeven in Haastrecht hebben een app ontwikkeld waarmee bezoekers informatie kunnen krijgen tijdens een individuele rondgang over hun boerderij.

“We geven best veel rondleidingen, maar het rondleiden van kleine groepjes, die we vooral in deze coronatijd veel zien, was niet rendabel”, vertelt Willemijn. “Omdat tegenwoordig bijna iedereen een smartphone heeft, ook kinderen, bedachten we een boerderij-app waarmee bezoekers tekst, foto’s en filmpjes te zien krijgen over de plek waar ze op dat moment staan.”

Voor het gebruik van de app ontvangen bezoekers een startcode op het erf. Vervolgens gaan ze aan de hand van een plattegrond in de app op zoek naar illustraties die overal op het bedrijf hangen. Bij de illustraties staan ook weer codes die ze kunnen invoeren in de app. Willemijn: “In de melkstal bijvoorbeeld krijgen ze dan een filmpje te zien van het melken van de koeien. De filmpjes hebben we zelf gemaakt, daarvoor hebben we een cursus vloggen gevolgd. Voor het in elkaar zetten van de app hebben we wat hulp gehad.” De app is er in vier talen: Nederlands, Duits, Engels en Frans, en is te vinden in de Appstore en Playstore.

“Vaak combineren we een rondleiding met de app met een picknick in het weiland met een gevulde picknickmand of een kaasproeverij in onze ontvangstruimte. Met zo’n bezoek geven we een kijkje in het boerenleven en willen we bijdragen aan positief beeld over de veehouderij.”

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen juni 2024

De noteringscommissie is op 7 juni weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor juni. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Dit zijn de winnaars van de Nationale Competities Foodspecialiteiten 2024!

Tijdens het jaarlijkse Branche-Event Foodspecialiteiten van Vakcentrum Foodspecialiteiten, zijn de winnaars bekendgemaakt. […]
Geschatte leestijd: 3 minuten

Veiling van de Reuzengraskaas levert recordbedrag van € 23.200,- op

Kaaskoning John de Goey doet laatste bod veiling Nationale Graskaasdag 2024 en is koper van de reuzengraskaas. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten