Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


internationale-dag-rauwmelkse-kaas

Weer internationale dag voor rauwmelkse kaas

De wereldwijde Raw Milk Cheese Appreciation Day is een begrip aan het ­worden. Deze ‘waarderingsdag’ voor rauwmelkse kaas wordt voor de zesde keer gehouden, dit jaar op zaterdag 17 oktober. De dag is bedacht door de Amerikaanse organisatie Oldways Cheese Coalition die sinds 1999 pleit voor het behoud van rauwmelkse kazen.

Het is de bedoeling dat alle producenten, handelaren en verkopers van rauwmelkse kaas wereldwijd op 17 oktober extra aandacht vragen voor rauwmelkse kaas vanwege de smaakcomplexiteit, diversiteit en geschiedenis van die kaas, en voor het behoud van het recht om rauwmelkse kaas te produceren – dat is niet in elk land vanzelfsprekend en soms zelfs verboden.

Deelnemers aan de Raw Milk Cheese Appreciation Day kunnen onder andere op sociale media foto’s plaatsen met de hashtag #rawcheeseday. Ondernemers die een ­speciale activiteit organiseren rondom rauwmelkse kaas kunnen die vermelden op de website www.oldwayscheese.org.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Wim Tiemessen: “De smaak was onvoorstelbaar”

Wim Tiemessen zet zich al jaren in om authentieke kazen uit het buitenland onder de aandacht te brengen. Lees het verhaal van de Fijnproever. […]
Geschatte leestijd: < 1 minuut

De BBZ groeit! – Oktober 2025

De BBZ groeit! Dit keer vertellen vier nieuwe leden waarom ze lid van de BBZ zijn geworden. Lees hier hun verhalen. […]
Geschatte leestijd: 3 minuten

Op ieders bord!

Felix Wilbrink – Voormalig culinair journalist bij De Telegraaf Afgelopen maand is het boek ‘Op ons bord’ van Anita Heijdraverschenen. En voor zover je het nog niet hebt gekocht: doe […]
Geschatte leestijd: 2 minuten