Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


In_de_schijnwerpers_Lidia_van_Leeuwen_boerenzuivel

In de schijnwerpers: Lidia van Leeuwen

Lidia verzorgde jarenlang de administratievan de BBZ. Sinds 2001 om precies te zijn. “Het was een roerige tijd, ondermeer door de MKZ-periode. Dat gaf extra druk op de voorzitter, mevrouw Booij. En er was ook geen secretaris meer. Ze wist dat ik op zoek was naar een baantje. Toen ik het overnam was er geen ledenlijst meer. Die heb ik bij elkaar moeten schrapen uit de schamele administratie van het COKZ. Op die manier konden we de leden weer een factuur sturen voor de contributie. Dat was hard nodig, want de kas van de bond was helemaal leeg. Dat gaf verschillende reacties. Zo hadden we iemand aangeschreven die al twintig jaar geen bedrijf meer had. Die vroeg zich boos af hoe wij het in onze hersens haalden om een factuur te sturen.” Ze kan er nog om lachen. “Uiteindelijk hebben we alles weer bij elkaar gekregen. We konden weer vooruit.” Heeft Lidia de sector veel zien veranderen? “Het belangrijkste is dat er tegenwoordig veel meer aandacht is voor hygiëne. De kwaliteit is daardoor veel verbeterd. En doordat Cum Laude op een heel andere manier georganiseerd wordt, hebben we veel meer afzet gekregen met z’n allen. Wat ik de leden nog wel wil meegeven is dat ze elkaar als collega’s moeten zien, en niet als concurrenten. Wellicht kunnen ze af en toe hun steentje bij dragen. Het bestuur van de Bond staat voor grote uitdagingen en kan daar best wat hulp bij gebruiken. Tenslotte wil ik iedereen bedanken voor alle gezelligheid, de afgelopen jaren!”

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen april 2024

De noteringscommissie is op 5 april weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor april. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Cum Laude Awards 2024

Alle winnaars van een platina medaille worden een voor een op het podium geroepen. Bekijk alle winnaars van de Cum Laude Awards hier. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Ferry Wijsman: “Groente is superdivers!”

Ferry Wijsman verzorgde het sponsordiner. Kaas van de boerderij en boerderijzuivel speelt een grote rol in zijn bestaan als chef-kok. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten