Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: 2 minuten


Diep_verlangen_rust_column_Wim_Boerenzuivel

Heeft u dat ook, een diep verlangen naar rust?

Aan het eind van het jaar terugkijken en denken: wat een jaar, hopelijk is het nieuwe jaar wat rustiger. Vaak denken we dan eerder aan geestelijke dan fysieke rust.

Een paar jaar terug was ik in gesprek met een kaashandelaar die vertelde iedere twee weken op zondag te overdenken en op te schrijven, wat te gaan doen en terug te lezen wat de vorige overdenking heeft gebracht. Heb ik de goede acties ingezet en wat heeft het mij opgeleverd? Ik denk hier nog vaak aan terug en vertel dit regelmatig. Misschien een goede tip voor velen die maar doorgaan en te weinig tijd nemen om na te denken op welk pad ze lopen. Dat geeft een zekere rust.

Wij zijn allemaal naar de stembus geweest en de uitslag was verrassend. Geeft dit een goed uitgangspunt voor rust en verandering in onze sector? Ik hoop het. Al was het maar dat er nu eens heldere lijnen en een doordacht meerjarenplan (van minimaal 10 jaar) komt, waarin het helder is waaraan te werken en welke richting het op gaat. Aanpassingen zijn niet erg, als je maar weet waar het doel is en wanneer je moet schieten.

Wat jammer is en wat een tweedeling blijft geven, is dat de stadse consument veelal geen idee heeft wat wij allemaal doen en hoe wij werken op de boerderij. Tijdens de coronacrisis leek dit grotendeels goed te komen, maar de consument vergeet snel. Wat een rust zou het geven als platteland en stad weer samengaan.

Voor u ligt alweer de laatste editie van Boer en Zuivel van dit jaar. Iedere uitgave is in mijn beleving, en die van uw bestuur, een plezier om open te slaan en rustig door te lezen. Heeft u ideeën voor dit prachtige blad dan horen wij dit graag. Geniet ook weer van deze uitgave.

Ik wens u allemaal een goede Kerst en Oud en Nieuw, en de rust om bezig te blijven met het maken van een mooi product!

Wim Meure-Buren
Voorzitter BBZ

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen juni 2024

De noteringscommissie is op 7 juni weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor juni. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Dit zijn de winnaars van de Nationale Competities Foodspecialiteiten 2024!

Tijdens het jaarlijkse Branche-Event Foodspecialiteiten van Vakcentrum Foodspecialiteiten, zijn de winnaars bekendgemaakt. […]
Geschatte leestijd: 3 minuten

Veiling van de Reuzengraskaas levert recordbedrag van € 23.200,- op

Kaaskoning John de Goey doet laatste bod veiling Nationale Graskaasdag 2024 en is koper van de reuzengraskaas. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten