Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuten


Gemeenten-mogen-besluiten-over-streekmarkt

Gemeenten mogen besluiten over streekmarkt

Gemeenten en/of veiligheidsregio’s mogen bepalen of een streekmarkt wel of niet georganiseerd mag worden. Dat schrijft minister Schouten in antwoorden op vragen vanuit de Tweede Kamer.

Maandelijkse boeren- en streekmarkten werden in veel plaatsen geschrapt door het verbod op evenementen vanwege de uitbraak van het coronavirus.  De ‘gewone’ weekmarkten werden echter niet als evenement gezien en mochten doorgaan. Markten die gericht zijn op vermaak, zoals braderieën, werden wel beschouwd als evenement en waren verboden. Maar wat geldt er dan voor een streekmarkt?

Of een streekmarkt mag plaatsvinden, hangt volgens minister Schouten af van “de concrete omstandigheden en inrichting van die markt” en dat is “ter beoordeling van de voorzitter van de veiligheidsregio”. Die kan eventueel ontheffing verlenen voor een streekmarkt.

Overigens zijn evenementen weer toegestaan vanaf 1 juli. Maar voor evenementen gelden dezelfde regels als voor andere activiteiten binnen en buiten. Het blijft aan de lokale autoriteiten om te bepalen of organisatoren hun activiteit voldoende op 1,5 meter in kunnen richten. En of er nog aan andere specifieke voorwaarden moet worden voldaan.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen voor maart 2023

De noteringscommissie is op vrijdag 3 maart weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor maart. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Dit deed BBZ

Het afgelopen jaar heeft de BBZ weer de nodige controles uitgevoerd voor de GMP+ leden die meedoen met het GMP+ programma. Lees hier meer! […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Overnight oatmeal met boerenyoghurt

Overnight oatmeal met boerenyoghurt. Bekijk hier de ingrediënten voor het recept en lees de bereidingswijze. […]
Geschatte leestijd: < 1 minuten