Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Gemeenten-mogen-besluiten-over-streekmarkt

Gemeenten mogen besluiten over streekmarkt

Gemeenten en/of veiligheidsregio’s mogen bepalen of een streekmarkt wel of niet georganiseerd mag worden. Dat schrijft minister Schouten in antwoorden op vragen vanuit de Tweede Kamer.

Maandelijkse boeren- en streekmarkten werden in veel plaatsen geschrapt door het verbod op evenementen vanwege de uitbraak van het coronavirus.  De ‘gewone’ weekmarkten werden echter niet als evenement gezien en mochten doorgaan. Markten die gericht zijn op vermaak, zoals braderieën, werden wel beschouwd als evenement en waren verboden. Maar wat geldt er dan voor een streekmarkt?

Of een streekmarkt mag plaatsvinden, hangt volgens minister Schouten af van “de concrete omstandigheden en inrichting van die markt” en dat is “ter beoordeling van de voorzitter van de veiligheidsregio”. Die kan eventueel ontheffing verlenen voor een streekmarkt.

Overigens zijn evenementen weer toegestaan vanaf 1 juli. Maar voor evenementen gelden dezelfde regels als voor andere activiteiten binnen en buiten. Het blijft aan de lokale autoriteiten om te bepalen of organisatoren hun activiteit voldoende op 1,5 meter in kunnen richten. En of er nog aan andere specifieke voorwaarden moet worden voldaan.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

“Ik hoef de mensen echt niet te vertellen hoe ze kaas moeten maken.”

Bert Andreae werkt sinds 1997 bij het COKZ, het Centraal Orgaan voor KwaliteitsZaken. Lees hier het hele verhaal! […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Crowdfunding

Crowdfunding. In 2019 verhuisden Mieke en Gerard Mul, samen met hun jonge kinderen van Drenthe naar Warmond, naar Boerderij Boterhuys. […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Brian Luikel: “Alles van Nederlandse bodem”

Brian Luikel is eigenaar van Restaurant Neder in Alkmaar. “Ik heb nooit een koksopleiding gevolgd." Lees hier zijn verhaal. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten