Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


FACEnetwork_Boerenzuivel

FACEnetwork congres in Grangeneuve

Van 11 t/m 13 oktober wordt het driedaagse congres van FACEnetwork georganiseerd in Grangeneuve, Zwitserland. Op woensdag 11 oktober staan er interessante excursies naar zuivelbedrijven in de omgeving op het programma. Donderdag 12 oktober zijn er in de ochtend leerzameworkshops over verschillende kazen en zuivelproducten. Ook is er gelegenheid om een producent van zuursels te bezoeken. Na de algemene ledenvergadering van FACEnetwork gaat ’s middags het tweedaagse symposium van start. De titel hiervan is ‘Roh, cru, raw’. Verschillende aspecten van rauwe melk en rauwmelkse verwerking komen aan bod, zoals kwaliteit, voedselveiligheid, duurzaamheid en microbiologische diversiteit. Een ander belangrijk onderdeel van een congres van FACEnetwork is het kaas- en zuivelplateau, een uitgelezen gelegenheid om te genieten van de diversiteit van de Europese ambachtelijke zuivelsector. Het congres is bedoeld voor leden van FACEnetwork, dus ook voor leden van de BBZ. Andere geïnteresseerden zijn eveneens van harte welkom. Kijk voor meer informatie op: www.rohcruraw.ch.

Foto: Kaas- en zuivelplateau bij vorige congres in Slovenië – foto Vida Habjanič /archief Slovenian Farmers’ Cheesemakers Association

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

“Ik hoef de mensen echt niet te vertellen hoe ze kaas moeten maken.”

Bert Andreae werkt sinds 1997 bij het COKZ, het Centraal Orgaan voor KwaliteitsZaken. Lees hier het hele verhaal! […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Crowdfunding

Crowdfunding. In 2019 verhuisden Mieke en Gerard Mul, samen met hun jonge kinderen van Drenthe naar Warmond, naar Boerderij Boterhuys. […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Brian Luikel: “Alles van Nederlandse bodem”

Brian Luikel is eigenaar van Restaurant Neder in Alkmaar. “Ik heb nooit een koksopleiding gevolgd." Lees hier zijn verhaal. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten