Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


FACEnetwork_Boerenzuivel

FACEnetwork congres in Grangeneuve

Van 11 t/m 13 oktober wordt het driedaagse congres van FACEnetwork georganiseerd in Grangeneuve, Zwitserland. Op woensdag 11 oktober staan er interessante excursies naar zuivelbedrijven in de omgeving op het programma. Donderdag 12 oktober zijn er in de ochtend leerzameworkshops over verschillende kazen en zuivelproducten. Ook is er gelegenheid om een producent van zuursels te bezoeken. Na de algemene ledenvergadering van FACEnetwork gaat ’s middags het tweedaagse symposium van start. De titel hiervan is ‘Roh, cru, raw’. Verschillende aspecten van rauwe melk en rauwmelkse verwerking komen aan bod, zoals kwaliteit, voedselveiligheid, duurzaamheid en microbiologische diversiteit. Een ander belangrijk onderdeel van een congres van FACEnetwork is het kaas- en zuivelplateau, een uitgelezen gelegenheid om te genieten van de diversiteit van de Europese ambachtelijke zuivelsector. Het congres is bedoeld voor leden van FACEnetwork, dus ook voor leden van de BBZ. Andere geïnteresseerden zijn eveneens van harte welkom. Kijk voor meer informatie op: www.rohcruraw.ch.

Foto: Kaas- en zuivelplateau bij vorige congres in Slovenië – foto Vida Habjanič /archief Slovenian Farmers’ Cheesemakers Association

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

De BBZ groeit!

Vier nieuwe leden vertellen waarom ze lid van de BBZ zijn geworden. Zeg het voort, dan blijven we groeien voor jouw belang! […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Uit-de-koelkast-doos

Ochtendruzies en kaasgeuren: een liefdevolle ode aan stinkkazen, huiselijke onrust en de vurige passie voor smaak. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Mariella Freudenau: “Ik krijg er nog steeds geen genoeg van!”

Mariella Freudenau is nu 5 jaar keurmeester. Wie haar hoort praten over yoghurt, kwark en kaas, zou denken dat ze het al lang doet. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten