Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: 3 minuten


Eindelijk mag het weer: de Vakbeurs Foodspecialiteiten 2021

De internationale Vakbeurs Foodspecialiteiten op 27 en 28 september is dé vakbeurs voor ondernemers en inkopers die met foodspecialiteiten werken. Dit kan in een boerderijwinkel, landwinkel, foodspecialiteitenwinkel, ambulante handel, slagerij, groentewinkel, bakkerij, restaurant, cateringbedrijf, supermarkt en overige bedrijven met foodspecialiteiten.

De vakbeurs is voor foodspecialisten één grote snoepwinkel, gevuld met lekkers en volop beleving. Ruim 30 jaar geleden begon dit als een kleine kaasbeurs, in een zaaltje van het Postillion Hotel in Bunnik, met een handjevol standhouders. In de jaren die daarop volgden, groeide de vakbeurs in Expo Houten uit tot een fenomeen voor foodspecialisten op een oppervlakte van ruim 9000 m² en ruim 260 standhouders met producten van honderden merken uit binnen- en buitenland.

Bezoeken

De Vakbeurs Foodspecialiteiten is gratis te bezoeken. Tickets zijn hier te bestellen.

Noviteiten

Een zeer belangrijk onderdeel van de vakbeurs is de noviteitenstand, waar deelnemers hun belangrijkste innovaties van het afgelopen jaar tentoon kunnen stellen voor de titel

‘Beste Noviteit 2021’. Een professionele jury onder leiding van culinair journalist Felix Wilbrink (Telegraaf) bepaalt wie met deze titel naar huis gaat.

Marktplein

Ook dit jaar wordt er weer een centraal marktplein ingericht. De enorm positieve reacties van zowel gasten als exposanten in voorgaande edities maakten de organisatie duidelijk dat dit een vervolg moest krijgen. Met name de niche producten en startupbedrijven krijgen op deze manier de gelegenheid om hun producten onder de aandacht te brengen bij de bezoekers.

Nederlands Nationaal Kaaskeur Concours

Al sinds jaar en dag is de Nationale Kaaskeuring een vertrouwd gezicht op de Vakbeurs Foodspecialiteiten. Hier kunnen kaasliefhebbers (professionals én liefhebbers) hun kaaskennis meten door anoniem mee te doen aan de kaaskeuringen van binnenlandse kazen.

Kerstpakketten wedstrijd

Ook voor de ondernemers én hun team is er weer een leuke wedstrijd: het mooiste/leukste/beste kerstpakket van 2021. De deelnemende winkels laten hun kerstpakket beoordelen door de bezoekers van de beurs en na afloop wordt duidelijk wie de winnaar van deze competitie is. Dit gebeurt door een mysteriebezoek aan de winnaar die in de winkel zal worden “overvallen” met het nieuws én bijbehorende trofee!

Restaurant

Het restaurant is, net als tijdens de vorige editie, overdag gesloten en wordt verplaatst naar het terras naast de stand van Voets. Het restaurant is uitsluitend voor het diner geopend van 17:00 tot 20:00 uur. Je eet er o.a. een onbeperkt en luxe Street food diner incl. één consumptie voor slechts € 26,95.

Corona

Ook al zijn wij klaar met Corona, deze is nog niet klaar met ons. Het is daarom van groot belang dat iedereen zich conformeert aan de wettelijk (RIVM) geldende regels ten tijde van het evenement. Het vooraf inschrijven voor een gratis toegangsbewijs is een absolute must. Het is niet mogelijk om ter plekke een toegangsbewijs te bemachtigen.

BELANGRIJK: vanwege Corona doen wij een oproep om er dit jaar geen ‘bedrijfsuitje’ van te maken, maar het bezoek vooral functioneel te houden. Zo zorgen we ervoor dat er niet te veel mensen binnen zijn en wachtrijen worden voorkomen. Verder blijft gelden: hou 1.5 meter afstand van elkaar en was regelmatig je handen.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen april 2024

De noteringscommissie is op 5 april weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor april. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Cum Laude Awards 2024

Alle winnaars van een platina medaille worden een voor een op het podium geroepen. Bekijk alle winnaars van de Cum Laude Awards hier. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Ferry Wijsman: “Groente is superdivers!”

Ferry Wijsman verzorgde het sponsordiner. Kaas van de boerderij en boerderijzuivel speelt een grote rol in zijn bestaan als chef-kok. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten