Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: 2 minuten


Nieuwe_voorzitter_bestuurslid_cumlaude_Boerenzuivel

Een nieuwe voorzitter, bestuurslid én Cum Laude

Voor leden die niet alles hebben meegekregen, is het altijd goed om Boer en Zuivel te lezen. Op donderdag 9 maart hebben wij de ALV weer gehad op Fort Wierickerschans. Het was voor een hoop leden dé gelegenheid om kaas- en zuivelproducten aan te leveren voor de Cum Laude 2023.

In het bestuur hebben wij Marjon Verkleij mogen verwelkomen en is onze Theo er na negen jaar dienst als bestuurslid en later voorzitter, mee gestopt. Volgens onze statuten dient in het bestuur doorstroming te blijven. Doordat Theo meer voor onze club heeft gedaan dan op basis van functie en taak mag worden verwacht, mocht ik hem namens de BBZ de Wouter Sluispenning overhandigen. Zichtbaar ontroerd heeft hij deze in dank aanvaard. Een mooiere aftrap als nieuwe voorzitter kan je niet hebben. Dat houdt ook in dat ik het voorwoord in ons prachtige blad mag schrijven. Uiteraard zal ik net zo mijn best doen als ik deed in mijn andere bestuurstaken voor de bond. Mijn telefoonnummer staat op de laatste pagina.

De week erna was het tijd voor de Cum Laude verkiezing 2023. Aan de vooravond was er de monsterzege van de BBB, Caroline van de Plas. In ieder geval een duidelijk signaal naar onze overheid dat het anders moet. Bij de prijsuitreiking op donderdag zat het stampvol. Leden stonden tot bij de buitendeur. Nog nooit zoveel inzendingen, nog nooit zoveel leden op de feestavond. GEWELDIG! Kaasboerderij De Gelder en Qarczuivel gingen er met de bekers vandoor. Van deze kant ook nog de waardering naar het organiserend team: Marije, Jeantine en Martine. Wat een werk en wat hebben jullie het fantastisch gedaan.

Als extraatje op deze geslaagde avond ontving Henry Rademaker de Wouter Sluispenning uit handen van onze oud-voorzitter. Nu lijkt het alsof het bestuur hiermee strooit, maar dat is zeker niet het geval. De laatste uitreiking is van jaren terug. Gelukkig zijn deze twee oude rotten in het vak nog altijd bereikbaar, maar vullen zij hun tijd anders in. Geniet ervan, Theo en Henry. Veel leesplezier toegewenst aan een ieder die dit blad openslaat. Vanaf ons mooie Terschelling zeg ik ‘Goeie’! (Hier een veel omvattend woord dat je gebruikt voor hallo, tot ziens, het ga je goed).

Wim Meure-Buren

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

De BBZ groeit!

De BBZ krijgt regelmatig aanmeldingen van nieuwe leden. Soms zegt er ook wel eens een lid op. Maar we groeien langzaam! […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Advertorial: Firma C. van ‘t Riet automatiseert de kaasmakerij van boerderij Noordam

Boerderij Noordam heeft recent de kaasmakerij door de firma C. van ’t Riet laten automatiseren. Lees hier meer! […]
Geschatte leestijd: 3 minuten

Arjan Schimmel: “Het imago van de Goudse Kaas is goed”

Arjan Schimmel is voorzitter van Cheese Valley. Deze ‘kaasvallei’ beslaat verschillende gemeentes. Lees hier meer over de fijnproever! […]
Geschatte leestijd: 2 minuten