Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: 2 minuten


“Een fantastisch nieuw Ouddorps product in het kaas-schap”

De biologische geiten gatenkaas, de Mèkkertaler,  gemaakt door de Mèkkerstee is uitgeroepen tot het beste biologische product van het jaar 2022! De Mèkkertaler was ingeschreven voor deze keuring en is daarna beoordeeld door het publiek middels een stemmingsronde en door de vakjury. De Mèkkerstee behoorden na de stemmingsronde tot de laatste 5 genomineerden. In de Brabanthallen was op woensdag 12 januari de uitreiking van de prijs.

Vakjury

Anneke Ammerlaan, gespecialiseerd in culturele en psychologische invloeden op het eet- drink en kookgedrag van mensen, heeft 40 kookboeken geschreven en is mede oprichter van AllerHande (magazine van Albert Heijn).

Bart Fischer, heeft bij Nutricia en Albert Heijn zeker 1000 producten en concepten ontwikkeld en doet dat nog steeds voor zijn eigen bedrijf en voor anderen.

Michael Wilde, sinds november 2019 directeur van Bionext, de brancheorganisatie van de biologische sector en zeer deskundig op het gebied van biologische en eerlijke voeding.

Er wordt bij deze keuring vooral gekeken naar de volgende aspecten: kans rijkheid in de markt, duurzaamheid in het productieproces en innovatie. 

Pitch

Middels een online pitch kon de Mèkkerstee kort zijn verhaal doen en later toelichten op de dag van de prijsuitreiking zelf. De jury was unaniem en waardeerde de Mèkkertaler zeer op gebied van smaak en beleving. Het oordeel luidde in het kort als volgt:

Fantastische nieuwe kaas!

“Een fantastisch nieuw product in het kaas-schap. Een knap staaltje innovatie door noeste arbeid en dat mag beloond worden”, aldus de vakjury. “Alle principes van de biologische sector komen terug in dit product. Zorg, eerlijkheid en het sociale aspect, het wordt allemaal meegenomen in de productie van de geitenkaas. Een verhaal dat we vanuit de biologische sector veel vaker mogen vertellen”. 

Wilt u meer weten over dit product, of wilt u de Mèkkertaler in de winkel opnemen? Neem dan contact op:

De Mèkkerstee                                         
Hofdijksweg 34
3253 KB Ouddorp (ZH)

Tel: 0187-684050
info@demekkerstee.nl
www.demekkerstee.nl

Meer info:
www.bioproductvanhetjaar.nl/

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen april 2024

De noteringscommissie is op 5 april weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor april. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Cum Laude Awards 2024

Alle winnaars van een platina medaille worden een voor een op het podium geroepen. Bekijk alle winnaars van de Cum Laude Awards hier. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Ferry Wijsman: “Groente is superdivers!”

Ferry Wijsman verzorgde het sponsordiner. Kaas van de boerderij en boerderijzuivel speelt een grote rol in zijn bestaan als chef-kok. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten