Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: 2 minuten


“Een fantastisch nieuw Ouddorps product in het kaas-schap”

De biologische geiten gatenkaas, de Mèkkertaler,  gemaakt door de Mèkkerstee is uitgeroepen tot het beste biologische product van het jaar 2022! De Mèkkertaler was ingeschreven voor deze keuring en is daarna beoordeeld door het publiek middels een stemmingsronde en door de vakjury. De Mèkkerstee behoorden na de stemmingsronde tot de laatste 5 genomineerden. In de Brabanthallen was op woensdag 12 januari de uitreiking van de prijs.

Vakjury

Anneke Ammerlaan, gespecialiseerd in culturele en psychologische invloeden op het eet- drink en kookgedrag van mensen, heeft 40 kookboeken geschreven en is mede oprichter van AllerHande (magazine van Albert Heijn).

Bart Fischer, heeft bij Nutricia en Albert Heijn zeker 1000 producten en concepten ontwikkeld en doet dat nog steeds voor zijn eigen bedrijf en voor anderen.

Michael Wilde, sinds november 2019 directeur van Bionext, de brancheorganisatie van de biologische sector en zeer deskundig op het gebied van biologische en eerlijke voeding.

Er wordt bij deze keuring vooral gekeken naar de volgende aspecten: kans rijkheid in de markt, duurzaamheid in het productieproces en innovatie. 

Pitch

Middels een online pitch kon de Mèkkerstee kort zijn verhaal doen en later toelichten op de dag van de prijsuitreiking zelf. De jury was unaniem en waardeerde de Mèkkertaler zeer op gebied van smaak en beleving. Het oordeel luidde in het kort als volgt:

Fantastische nieuwe kaas!

“Een fantastisch nieuw product in het kaas-schap. Een knap staaltje innovatie door noeste arbeid en dat mag beloond worden”, aldus de vakjury. “Alle principes van de biologische sector komen terug in dit product. Zorg, eerlijkheid en het sociale aspect, het wordt allemaal meegenomen in de productie van de geitenkaas. Een verhaal dat we vanuit de biologische sector veel vaker mogen vertellen”. 

Wilt u meer weten over dit product, of wilt u de Mèkkertaler in de winkel opnemen? Neem dan contact op:

De Mèkkerstee                                         
Hofdijksweg 34
3253 KB Ouddorp (ZH)

Tel: 0187-684050
info@demekkerstee.nl
www.demekkerstee.nl

Meer info:
www.bioproductvanhetjaar.nl/

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen voor mei 2023

De noteringscommissie is op vrijdag 5 mei weer bijeengeweest voor overleg over de noteringen. Lees hier de noteringen voor mei. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Nieuw bestuurslid: Marjon Verkleij

Marjon Verkleij – van Brentano’s Kaasboerderij in Alphen aan den Rijn – is een nieuw gezicht in het bestuur van de BBZ. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Overheerlijke Oudenboerenkaasbroodjes

Overheerlijke Oudenboerenkaasbroodjes. Bekijk hier de ingrediënten voor het recept en lees de bereidingswijze. […]
Geschatte leestijd: < 1 minuten