Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Dutch_Food_Week_boerenzuivel

Dutch Food Week zoekt beste agrifood idee

Dutch Food Week KickStartShow zoekt het beste (agrifood) idee van Nederland! Een bitterbal van reststromen, bodemvochtsensoren als beregening-assistent, vroegtijdige geslachtsbepaling in de kippenstal of Nederlandse melk van lokaal geteelde soja. Wat is the next big thing in de wereld van agrifood? Op 24 februari pitchen circa 15 agrifoodstudenten en alumni hun idee tijdens de Dutch Food Week KickStartShow bij Brightlands Campus Venlo.

Groen onderwijs kenmerkt zich door innovatie, vernieuwing en creativiteit. Steeds meer studenten zijn al in de schoolbanken ondernemend genoeg om een eigen bedrijf te beginnen. Dutch Food Week wil dit ondernemerschap stimuleren door studenten de kans te geven om hun (business) idee, concept of eigen bedrijf te pitchen aan een professioneel business panel. Slechts drie van de foodhelden gaan met een prijs naar huis.

Gezocht: foodheld met het gouden idee

Van het verwerken van bodemdata tot een circulair foodconcept. Van de lancering van nieuwe plant based producten tot innovaties voor in de stal: interessante (agri, teler en/of food)concepten passeren de revue. Er is ruimte voor circa vijftien deelnemers die kans maken op een geldbedrag en coachingstraject. Om mee te kunnen doen, moeten pitchers een studie volgen óf een studie hebben gevolgd (max. 3 jaar afgestudeerd) die is gerelateerd aan groen onderwijs. Ben jij die foodheld met hét gouden idee? Kijk op Dutchfoodweek.nl hoe je je kunt aanmelden.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

“Ik hoef de mensen echt niet te vertellen hoe ze kaas moeten maken.”

Bert Andreae werkt sinds 1997 bij het COKZ, het Centraal Orgaan voor KwaliteitsZaken. Lees hier het hele verhaal! […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Crowdfunding

Crowdfunding. In 2019 verhuisden Mieke en Gerard Mul, samen met hun jonge kinderen van Drenthe naar Warmond, naar Boerderij Boterhuys. […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Brian Luikel: “Alles van Nederlandse bodem”

Brian Luikel is eigenaar van Restaurant Neder in Alkmaar. “Ik heb nooit een koksopleiding gevolgd." Lees hier zijn verhaal. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten