Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Dutch_Food_Week_boerenzuivel

Dutch Food Week zoekt beste agrifood idee

Dutch Food Week KickStartShow zoekt het beste (agrifood) idee van Nederland! Een bitterbal van reststromen, bodemvochtsensoren als beregening-assistent, vroegtijdige geslachtsbepaling in de kippenstal of Nederlandse melk van lokaal geteelde soja. Wat is the next big thing in de wereld van agrifood? Op 24 februari pitchen circa 15 agrifoodstudenten en alumni hun idee tijdens de Dutch Food Week KickStartShow bij Brightlands Campus Venlo.

Groen onderwijs kenmerkt zich door innovatie, vernieuwing en creativiteit. Steeds meer studenten zijn al in de schoolbanken ondernemend genoeg om een eigen bedrijf te beginnen. Dutch Food Week wil dit ondernemerschap stimuleren door studenten de kans te geven om hun (business) idee, concept of eigen bedrijf te pitchen aan een professioneel business panel. Slechts drie van de foodhelden gaan met een prijs naar huis.

Gezocht: foodheld met het gouden idee

Van het verwerken van bodemdata tot een circulair foodconcept. Van de lancering van nieuwe plant based producten tot innovaties voor in de stal: interessante (agri, teler en/of food)concepten passeren de revue. Er is ruimte voor circa vijftien deelnemers die kans maken op een geldbedrag en coachingstraject. Om mee te kunnen doen, moeten pitchers een studie volgen óf een studie hebben gevolgd (max. 3 jaar afgestudeerd) die is gerelateerd aan groen onderwijs. Ben jij die foodheld met hét gouden idee? Kijk op Dutchfoodweek.nl hoe je je kunt aanmelden.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Wim Tiemessen: “De smaak was onvoorstelbaar”

Wim Tiemessen zet zich al jaren in om authentieke kazen uit het buitenland onder de aandacht te brengen. Lees het verhaal van de Fijnproever. […]
Geschatte leestijd: < 1 minuut

De BBZ groeit! – Oktober 2025

De BBZ groeit! Dit keer vertellen vier nieuwe leden waarom ze lid van de BBZ zijn geworden. Lees hier hun verhalen. […]
Geschatte leestijd: 3 minuten

Op ieders bord!

Felix Wilbrink – Voormalig culinair journalist bij De Telegraaf Afgelopen maand is het boek ‘Op ons bord’ van Anita Heijdraverschenen. En voor zover je het nog niet hebt gekocht: doe […]
Geschatte leestijd: 2 minuten