Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


controlebezoeken_BBZ_boerenzuivel

Dit deed BBZ

Algemene ledenvergadering

Donderdag 10 maart hield de BBZ zijn algemene ledenvergadering op Fort Wierickerschans in Bodegraven. De voorzitter had weer een hoop te melden over wat er allemaal heeft plaatsgevonden in 2021 zoals de update van het GTS-dossier, opleidingen, de keurmerken en niet te vergeten de eerste editie van Boer en Zuivel! Maar liefst 4 bestuursleden waren herkiesbaar: Willem van der Schans, Wim Meure-Buren, Marije van der Poel en Cees Slob. Alle 4 werden ze met handgeklap herkozen. De avond werd afgesloten met de spreker Paulien Hogenkamp, Agrarische Coach met het onderwerp: “Stuur jij jouw zuivel of stuurt de zuivel jou”

Update hygiënecode

In 2021 zijn de risico-inventarisatie – stroomschema’s ingediend bij COKZ en deze zij n akkoord bevonden. Daarnaast zijn er ook 2 klankbordmeetings geweest waarin we de concept stroomschema’s en de basisvoorwaarden hebben doorgenomen. We zijn enthousiast over de feedback en de positief kritische houding van de deelnemers tijdens deze sessies. Op 8 april hebben we de 3e klankbord meeting: hierin komt het concept procesbeheersplan aanbod en voor nu is dit de laatste klankbord meeting. Gea en Fré maken op basis hiervan alle documenten compleet en het hart van de nieuwe code is hiermee afgerond. Daarna kan er verder worden gedaan met schrijven van de complete code. Het doel is nog steeds om in 2022 het schrijven van de complete code afgerond te hebben en tevens ook ingediend te hebben bij het COKZ.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Wim Tiemessen: “De smaak was onvoorstelbaar”

Wim Tiemessen zet zich al jaren in om authentieke kazen uit het buitenland onder de aandacht te brengen. Lees het verhaal van de Fijnproever. […]
Geschatte leestijd: < 1 minuut

De BBZ groeit! – Oktober 2025

De BBZ groeit! Dit keer vertellen vier nieuwe leden waarom ze lid van de BBZ zijn geworden. Lees hier hun verhalen. […]
Geschatte leestijd: 3 minuten

Op ieders bord!

Felix Wilbrink – Voormalig culinair journalist bij De Telegraaf Afgelopen maand is het boek ‘Op ons bord’ van Anita Heijdraverschenen. En voor zover je het nog niet hebt gekocht: doe […]
Geschatte leestijd: 2 minuten