Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Dialoogdiner-zuivelboerderij-Erf-1

Dialoogdiner op zuivelboerderij Erf 1

Irene Prinsen-Bruins van zuivelboerderij Erf 1 in Kampen deed onlangs mee aan een zogenoemd dialoogdiner van de Europese campagne ‘European dairy on track’ over de activiteiten van de Europese zuivelsector om verder te verduurzamen (klimaatmaatregelen, grondgebondenheid, biodiversiteit, kringlooplandbouw et cetera).

Boerin en diëtiste Irene ontving voor het dialoogdiner twaalf diverse gasten op haar bedrijf. Tijdens het diner gingen diëtisten, coaches, hoogleraren, een kunstenares en ondernemers met elkaar in gesprek over hoe je een duurzaam melkveebedrijf en bewustwording rondom eten en gezondheid, kunt koppelen in één bedrijf. Irene’s ambities om van haar huidige boerenerf een Agro, Food en Health centrum te maken stonden centraal tijdens het diner.

De voornaamste conclusie luidde: Wees je bewust van wat er in de maatschappij speelt en maak de beleving van duurzaam en gezond eten daadwerkelijk beschikbaar voor de consument. Maar de beleving en bewustwording moeten financieel ook iets opleveren voor de melkveehouder. Ook werd gesproken over de mogelijkheid van Erf 1 als proeftuin voor duurzame agro-diëtiek.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen november 2024

De noteringscommissie is op 1 november weer bijeengeweest voor overleg over de noteringen. Op de zuivelmarkt lijken kopers en verkopers af te wachten welke richting de markt zal nemen. De […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Korte lijnen en Boeren Goudse Oplegkaas

Waarom is goed zo vaak een strijd en vindt rommel altijd een weg? Waarom luisteren we niet om te leren, maar luisteren we om aan te vallen? […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Noteringen oktober 2024

De noteringscommissie is op 4 oktober weer bijeengekomen voor overleg over de notering. De zuivelmarkt lijkt het hoogtepunt reeds gepasseerd. De gestage stijging van de noteringen is tot stilstand gekomen […]
Geschatte leestijd: 2 minuten