Dialoogdiner op zuivelboerderij Erf 1
Irene Prinsen-Bruins van zuivelboerderij Erf 1 in Kampen deed onlangs mee aan een zogenoemd dialoogdiner van de Europese campagne ‘European dairy on track’ over de activiteiten van de Europese zuivelsector om verder te verduurzamen (klimaatmaatregelen, grondgebondenheid, biodiversiteit, kringlooplandbouw et cetera).
Boerin en diëtiste Irene ontving voor het dialoogdiner twaalf diverse gasten op haar bedrijf. Tijdens het diner gingen diëtisten, coaches, hoogleraren, een kunstenares en ondernemers met elkaar in gesprek over hoe je een duurzaam melkveebedrijf en bewustwording rondom eten en gezondheid, kunt koppelen in één bedrijf. Irene’s ambities om van haar huidige boerenerf een Agro, Food en Health centrum te maken stonden centraal tijdens het diner.
De voornaamste conclusie luidde: Wees je bewust van wat er in de maatschappij speelt en maak de beleving van duurzaam en gezond eten daadwerkelijk beschikbaar voor de consument. Maar de beleving en bewustwording moeten financieel ook iets opleveren voor de melkveehouder. Ook werd gesproken over de mogelijkheid van Erf 1 als proeftuin voor duurzame agro-diëtiek.