Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


zuivelacademie_boerenzuivel

De Zuivelacademie, een digitale leeromgeving

Vanuit de leden merken we een toenemende vraag naar een digitale leeromgeving. Daarom heeft de BBZ de laatste maanden veel aandacht besteed aan de Zuivelacademie, een digitale kennis- en leeromgeving voor boerderijzuivelbereiders. De Zuivelacademie biedt sectorspecifieke kennis en informatie over de ambachtelijke verwerking van zuivel op het melkveehouderijbedrijf.

Deze eenvoudig toegankelijke kennis- en leeromgeving stimuleert de ontwikkeling van het vakmanschap van (toekomstige) ondernemers en medewerkers. Een ontwikkeling die tegelijkertijd de bedrijven in deze sector én de kwaliteit van de boerderijzuivelproducten ten goede komt.

De BBZ heeft de afgelopen maanden het initiatief genomen om een versnelling aan te brengen in de kwaliteitsslag die de sector wil maken. Het cursusmateriaal en informatie van de Zuivelacademie is daardoor uitgebreid. Voor onze leden is deze leeromgeving via inloggegevens gratis toegankelijk. Mocht u lid zijn en niet (meer) de beschikking heeft over deze gegevens, dan kunt u die aanvragen bij het secretariaat. Via de website van BBZ (boerderijzuivel.nl) kunt u inloggen door in het menu te kiezen voor ‘educatie’. Via deze pagina kunt u doorklikken naar de website van de Zuivelacademie.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Wim Tiemessen: “De smaak was onvoorstelbaar”

Wim Tiemessen zet zich al jaren in om authentieke kazen uit het buitenland onder de aandacht te brengen. Lees het verhaal van de Fijnproever. […]
Geschatte leestijd: < 1 minuut

De BBZ groeit! – Oktober 2025

De BBZ groeit! Dit keer vertellen vier nieuwe leden waarom ze lid van de BBZ zijn geworden. Lees hier hun verhalen. […]
Geschatte leestijd: 3 minuten

Op ieders bord!

Felix Wilbrink – Voormalig culinair journalist bij De Telegraaf Afgelopen maand is het boek ‘Op ons bord’ van Anita Heijdraverschenen. En voor zover je het nog niet hebt gekocht: doe […]
Geschatte leestijd: 2 minuten