De vakantie is voorbij…
De activiteiten binnen de BBZ worden weer opgestart. Ik zeg opgestart maar eigenlijk ligt het nooit stil bij de BBZ, we zijn misschien minder zichtbaar actief geweest. Het kookboeeeek is klaar en ligt bij de drukker. Het is een prachtboek geworden met mooie verhalen en heerlijke recepten van chef-koks die werken met onze mooie, lokaal geproduceerde ambachtelijke producten. Met speciale dank aan onze promotiecommissie.
De regionale keuringen zijn weer van start gegaan, de eerste 100 punten zijn alweer gegeven. In tegenstelling met de Cum Laude, zijn de inzenders bij de regionale keuring vaak aanwezig op het moment van die keuring. Een goed moment om te praten met de keurmeesters. Net als bij de Cum Laude is de spanning groot als de prijzen worden uitgereikt. Doet u ook mee aan deze keuringen? Het is goed om te leren van een ander en om te weten of uw producten ook voldoen aan de eisen. Ook de studieclubs en andere activiteiten starten weer op.
Kiwa heeft de eerste keuringen uitgevoerd in opdracht van de Bond. Aan het einde van deze keuringen zal worden geëvalueerd hoe dit is gegaan en welke conclusies wij als bestuur hieruit kunnen trekken. Vanuit de leden krijgen wij hier weleens vragen/opmerkingen over. Waarom moet dit? Wéér een controle erbij. Bij het uitgeven van een merk en de daarbij horende voorwaarden, is er een eis vanuit de wetgeving: controleer wat u zegt en waar u voor staat. Precies de reden waarom we dit dus doen. Door de controle op de inhoud zal het merk alleen maar sterker worden.
De notering is weer een stukje omhoog en het lijkt erop dat melk en vet duur gaan worden. Beloning voor het werk.
Met een vriendelijke groet, hier zeggen ze goeie, van uw voorzitter.
Wim Meure-Buren