Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Ultieme_hollandse_borrelplank_boerenzuivel.JPEG

De ultieme Hollandse borrelplank!

Voor een meer dan smakelijke Kerst

In Nederland worden niet alleen de lekkerste harde kazen gemaakt maar ook een grote verscheidenheid aan zachte kazen. Met deze twee soorten samen, creëer je de ultieme Hollandse borrelplank. Vul het plankje aan met crackers, vijgenbrood, olijven, druiven en nootjes en de kerstborrel kan beginnen!

 Voor deze borrelplank kozen we kazen uit die gemaakt zijn op de boerderij.

Kaasspies

Voor een fijne kaasspies kies je een aantal harde Hollandse kazen. Bijvoorbeeld een harde geitenkaas, een romige Goudse kaas en een kruidenkaas. Rijg deze aan een feestelijke prikker met daartussen een rode druif en wat rucola. En kies er een lekkere chutney bij, met gember of vijgen.

Geitenkaashapjes

100 gram zachte geitenkaas
12 grote gedroogde abrikozen
8 walnoten
2 el honing
Takje tijm
Verse peper

Klop de zachte geitenkaas luchtig en vul hiermee een spuitzak. Spuit op elke abrikoos een mooie toef, besprenkel deze met een beetje honing, leg de walnoot daar bovenop en maak het af met wat tijmblaadjes en wat peper. Eet smakelijk!

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

“Ik hoef de mensen echt niet te vertellen hoe ze kaas moeten maken.”

Bert Andreae werkt sinds 1997 bij het COKZ, het Centraal Orgaan voor KwaliteitsZaken. Lees hier het hele verhaal! […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Crowdfunding

Crowdfunding. In 2019 verhuisden Mieke en Gerard Mul, samen met hun jonge kinderen van Drenthe naar Warmond, naar Boerderij Boterhuys. […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Brian Luikel: “Alles van Nederlandse bodem”

Brian Luikel is eigenaar van Restaurant Neder in Alkmaar. “Ik heb nooit een koksopleiding gevolgd." Lees hier zijn verhaal. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten