Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Ultieme_hollandse_borrelplank_boerenzuivel.JPEG

De ultieme Hollandse borrelplank!

Voor een meer dan smakelijke Kerst

In Nederland worden niet alleen de lekkerste harde kazen gemaakt maar ook een grote verscheidenheid aan zachte kazen. Met deze twee soorten samen, creëer je de ultieme Hollandse borrelplank. Vul het plankje aan met crackers, vijgenbrood, olijven, druiven en nootjes en de kerstborrel kan beginnen!

 Voor deze borrelplank kozen we kazen uit die gemaakt zijn op de boerderij.

Kaasspies

Voor een fijne kaasspies kies je een aantal harde Hollandse kazen. Bijvoorbeeld een harde geitenkaas, een romige Goudse kaas en een kruidenkaas. Rijg deze aan een feestelijke prikker met daartussen een rode druif en wat rucola. En kies er een lekkere chutney bij, met gember of vijgen.

Geitenkaashapjes

100 gram zachte geitenkaas
12 grote gedroogde abrikozen
8 walnoten
2 el honing
Takje tijm
Verse peper

Klop de zachte geitenkaas luchtig en vul hiermee een spuitzak. Spuit op elke abrikoos een mooie toef, besprenkel deze met een beetje honing, leg de walnoot daar bovenop en maak het af met wat tijmblaadjes en wat peper. Eet smakelijk!

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

De BBZ groeit!

De BBZ krijgt regelmatig aanmeldingen van nieuwe leden. Soms zegt er ook wel eens een lid op. Maar we groeien langzaam! […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Advertorial: Firma C. van ‘t Riet automatiseert de kaasmakerij van boerderij Noordam

Boerderij Noordam heeft recent de kaasmakerij door de firma C. van ’t Riet laten automatiseren. Lees hier meer! […]
Geschatte leestijd: 3 minuten

Arjan Schimmel: “Het imago van de Goudse Kaas is goed”

Arjan Schimmel is voorzitter van Cheese Valley. Deze ‘kaasvallei’ beslaat verschillende gemeentes. Lees hier meer over de fijnproever! […]
Geschatte leestijd: 2 minuten