Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Ultieme_hollandse_borrelplank_boerenzuivel.JPEG

De ultieme Hollandse borrelplank!

Voor een meer dan smakelijke Kerst

In Nederland worden niet alleen de lekkerste harde kazen gemaakt maar ook een grote verscheidenheid aan zachte kazen. Met deze twee soorten samen, creëer je de ultieme Hollandse borrelplank. Vul het plankje aan met crackers, vijgenbrood, olijven, druiven en nootjes en de kerstborrel kan beginnen!

 Voor deze borrelplank kozen we kazen uit die gemaakt zijn op de boerderij.

Kaasspies

Voor een fijne kaasspies kies je een aantal harde Hollandse kazen. Bijvoorbeeld een harde geitenkaas, een romige Goudse kaas en een kruidenkaas. Rijg deze aan een feestelijke prikker met daartussen een rode druif en wat rucola. En kies er een lekkere chutney bij, met gember of vijgen.

Geitenkaashapjes

100 gram zachte geitenkaas
12 grote gedroogde abrikozen
8 walnoten
2 el honing
Takje tijm
Verse peper

Klop de zachte geitenkaas luchtig en vul hiermee een spuitzak. Spuit op elke abrikoos een mooie toef, besprenkel deze met een beetje honing, leg de walnoot daar bovenop en maak het af met wat tijmblaadjes en wat peper. Eet smakelijk!

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen november 2024

De noteringscommissie is op 1 november weer bijeengeweest voor overleg over de noteringen. Op de zuivelmarkt lijken kopers en verkopers af te wachten welke richting de markt zal nemen. De […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Korte lijnen en Boeren Goudse Oplegkaas

Waarom is goed zo vaak een strijd en vindt rommel altijd een weg? Waarom luisteren we niet om te leren, maar luisteren we om aan te vallen? […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Noteringen oktober 2024

De noteringscommissie is op 4 oktober weer bijeengekomen voor overleg over de notering. De zuivelmarkt lijkt het hoogtepunt reeds gepasseerd. De gestage stijging van de noteringen is tot stilstand gekomen […]
Geschatte leestijd: 2 minuten