Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Mekkerstee_boerenzuivel

De Boer Op #4 | Geitenboerderij De Mèkkerstee

In ‘De Boer Op’ nemen we een kijkje in de keuken bij onze hardwerkende boeren, met ieder zijn eigen specialiteit. Voor de nieuwe aflevering reisde we af naar het zuiden van het land. We zijn te gast bij Geitenboerderij De Mèkkerstee op Goeree-Overflakkee. Piet den Hertog begon de boerderij als dagbesteding voor mensen met een beperking. Tegenwoordig is De Mèkkerstee veel meer dan een zorgboerderij. Er wordt ambachtelijk geitenijs gemaakt, prijswinnende kazen van geiten- en koeienmelk en sinds kort is er ook een unieke geitengatenkaas in productie gegaan. Piet vertelt alles over zijn geitenproducten in De Boer Op.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Noteringen november 2025

De noteringscommissie is weer bijeengeweest om de prijsnoteringen te bespreken. Bekijk hier de noteringen van november! […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Wim Tiemessen: “De smaak was onvoorstelbaar”

Wim Tiemessen zet zich al jaren in om authentieke kazen uit het buitenland onder de aandacht te brengen. Lees het verhaal van de Fijnproever. […]
Geschatte leestijd: < 1 minuut

De BBZ groeit! – Oktober 2025

De BBZ groeit! Dit keer vertellen vier nieuwe leden waarom ze lid van de BBZ zijn geworden. Lees hier hun verhalen. […]
Geschatte leestijd: 3 minuten