Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Boerderijzuivel-meer-zoekt-opvolger

‘Boerderijzuivel & meer’ zoekt opvolger

Dick Bark en Ineke Verkade openden vijf jaar geleden hun winkel ‘Boerderijzuivel & meer’ in hartje Delft. Door omstandigheden worden ze min of meer gedwongen om hun goedlopende zaak van de hand te doen. “We zoeken een opvolger die dezelfde passie voor boerenkaas heeft als wij”, vertelt Ineke.

De winkel van 50 vierkante meter is gevestigd in een mooi oud pand tegenover de Oude Kerk in Delft. “Wij huren het pand all-in”, zegt Ineke. “Het is een toplocatie, er is veel winkelend publiek. De winkel loopt enorm goed en is financieel supergezond.” In de winkel verkopen Dick en Ineke zeventig à tachtig soorten uitsluitend Nederlandse rauwmelkse kaas. “We verkopen het neusje van de zalm, zijn kritisch op wat er in de winkel mag liggen. De inkoop doen we zelf, we halen de kaas zelf op, en kennen dus het verhaal dat iedere kaas heeft. Onze klanten zijn kritisch en denken mee over wat we inkopen.”

Dick en Ineke willen de winkel het liefst overdragen aan iemand die de zaak op dezelfde voet wil voortzetten. Geïnteresseerden kunnen contact met hen opnemen via info@boerderijzuiveldelft.nl.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

“Ik hoef de mensen echt niet te vertellen hoe ze kaas moeten maken.”

Bert Andreae werkt sinds 1997 bij het COKZ, het Centraal Orgaan voor KwaliteitsZaken. Lees hier het hele verhaal! […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Crowdfunding

Crowdfunding. In 2019 verhuisden Mieke en Gerard Mul, samen met hun jonge kinderen van Drenthe naar Warmond, naar Boerderij Boterhuys. […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Brian Luikel: “Alles van Nederlandse bodem”

Brian Luikel is eigenaar van Restaurant Neder in Alkmaar. “Ik heb nooit een koksopleiding gevolgd." Lees hier zijn verhaal. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten