Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuten


Biologische-Jersey-kaas-beste-internationale-keuring

Biologische Jersey-kaas beste op internationale keuring

De oude biologische kaas Jerseyhoeve Schorren is op de International Cheese and Dairy Awards gekozen tot ‘Best of the Best 2020’. De kaas is gemaakt door De Mèkkerstee in Ouddorp en werd ingezonden door Treur Kaas in Woerden.

Vanwege het coronavirus ging de competitie dit jaar tussen de Supreme Champion-prijswinnaars van de afgelopen vijf jaar. Jerseyhoeve Schorren ging de strijd aan met Supreme-winnaars Lancashire – Greenfields Dairy (2015), Red Cheshire – Belton Cheese (2018) en Wife of Bath – Bath Soft Cheese Company (2019).

In 2016 won Jerseyhoeve Schorren al de titel ‘Supreme Champion’ uit vijfduizend internationale kaasinschrijvingen. “Een geweldige prestatie voor deze oude Jerseykaas”, aldus Daan Treur.

Op de foto: Plateau met de Supreme-winnaars.

Foto: Treur Kaas

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Radeloos maar strijdbaar

Anje Grin uit Biddinghuizen bereikte in de afgelopen weken veel aandacht voor haar verhaal door het via social media te verspreiden. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Zorgen voor een gezonde toekomst: “We willen samen blijven groeien”

Midden in het groene landschap van het Zeeuwse Middelburg ligt de ‘Schatkamer van Schellach’, een kaasboerderij met koeien, winkel, kaasmakerij, zuivelproductie, kinderopvang en Bed & Breakfast. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

De koeien lusten geen gras

Soms heb je van die gesprekken waarvan je meteen weet dat het een column wordt. We schuilden voor een geweldige regenbui, ‘we’ zijn de kaasmaker en ik. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten