Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Biologische-Jersey-kaas-beste-internationale-keuring

Biologische Jersey-kaas beste op internationale keuring

De oude biologische kaas Jerseyhoeve Schorren is op de International Cheese and Dairy Awards gekozen tot ‘Best of the Best 2020’. De kaas is gemaakt door De Mèkkerstee in Ouddorp en werd ingezonden door Treur Kaas in Woerden.

Vanwege het coronavirus ging de competitie dit jaar tussen de Supreme Champion-prijswinnaars van de afgelopen vijf jaar. Jerseyhoeve Schorren ging de strijd aan met Supreme-winnaars Lancashire – Greenfields Dairy (2015), Red Cheshire – Belton Cheese (2018) en Wife of Bath – Bath Soft Cheese Company (2019).

In 2016 won Jerseyhoeve Schorren al de titel ‘Supreme Champion’ uit vijfduizend internationale kaasinschrijvingen. “Een geweldige prestatie voor deze oude Jerseykaas”, aldus Daan Treur.

Op de foto: Plateau met de Supreme-winnaars.

Foto: Treur Kaas

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Nieuwe regels rondom STEC: “Zo houden we veiligheid en traditie in balans”

STEC vormt een groeiende uitdaging in de wereld van rauwmelkse kaas. Boeren die rauwe melk verwerken moeten vanaf 1 maart 2025 periodiek testen. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Land van Boer en Zuivel: “Zo geven wij onze boerderij toekomst”

Een boerderij draaiende houden én vernieuwen: dat is wat Jacolien en Teunis Mandersloot doen. Lees hier meer over IJsboerderij Vrederust. […]
Geschatte leestijd: 6 minuten

Noteringen november 2024

De noteringscommissie is op 1 november weer bijeengeweest voor overleg over de noteringen. Op de zuivelmarkt lijken kopers en verkopers af te wachten welke richting de markt zal nemen. De […]
Geschatte leestijd: 2 minuten