Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Biologische-Jersey-kaas-beste-internationale-keuring

Biologische Jersey-kaas beste op internationale keuring

De oude biologische kaas Jerseyhoeve Schorren is op de International Cheese and Dairy Awards gekozen tot ‘Best of the Best 2020’. De kaas is gemaakt door De Mèkkerstee in Ouddorp en werd ingezonden door Treur Kaas in Woerden.

Vanwege het coronavirus ging de competitie dit jaar tussen de Supreme Champion-prijswinnaars van de afgelopen vijf jaar. Jerseyhoeve Schorren ging de strijd aan met Supreme-winnaars Lancashire – Greenfields Dairy (2015), Red Cheshire – Belton Cheese (2018) en Wife of Bath – Bath Soft Cheese Company (2019).

In 2016 won Jerseyhoeve Schorren al de titel ‘Supreme Champion’ uit vijfduizend internationale kaasinschrijvingen. “Een geweldige prestatie voor deze oude Jerseykaas”, aldus Daan Treur.

Op de foto: Plateau met de Supreme-winnaars.

Foto: Treur Kaas

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Wim Tiemessen: “De smaak was onvoorstelbaar”

Wim Tiemessen zet zich al jaren in om authentieke kazen uit het buitenland onder de aandacht te brengen. Lees het verhaal van de Fijnproever. […]
Geschatte leestijd: < 1 minuut

De BBZ groeit! – Oktober 2025

De BBZ groeit! Dit keer vertellen vier nieuwe leden waarom ze lid van de BBZ zijn geworden. Lees hier hun verhalen. […]
Geschatte leestijd: 3 minuten

Op ieders bord!

Felix Wilbrink – Voormalig culinair journalist bij De Telegraaf Afgelopen maand is het boek ‘Op ons bord’ van Anita Heijdraverschenen. En voor zover je het nog niet hebt gekocht: doe […]
Geschatte leestijd: 2 minuten