Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Biologische-Jersey-kaas-beste-internationale-keuring

Biologische Jersey-kaas beste op internationale keuring

De oude biologische kaas Jerseyhoeve Schorren is op de International Cheese and Dairy Awards gekozen tot ‘Best of the Best 2020’. De kaas is gemaakt door De Mèkkerstee in Ouddorp en werd ingezonden door Treur Kaas in Woerden.

Vanwege het coronavirus ging de competitie dit jaar tussen de Supreme Champion-prijswinnaars van de afgelopen vijf jaar. Jerseyhoeve Schorren ging de strijd aan met Supreme-winnaars Lancashire – Greenfields Dairy (2015), Red Cheshire – Belton Cheese (2018) en Wife of Bath – Bath Soft Cheese Company (2019).

In 2016 won Jerseyhoeve Schorren al de titel ‘Supreme Champion’ uit vijfduizend internationale kaasinschrijvingen. “Een geweldige prestatie voor deze oude Jerseykaas”, aldus Daan Treur.

Op de foto: Plateau met de Supreme-winnaars.

Foto: Treur Kaas

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

De BBZ groeit!

Vier nieuwe leden vertellen waarom ze lid van de BBZ zijn geworden. Zeg het voort, dan blijven we groeien voor jouw belang! […]
Geschatte leestijd: 4 minuten

Uit-de-koelkast-doos

Ochtendruzies en kaasgeuren: een liefdevolle ode aan stinkkazen, huiselijke onrust en de vurige passie voor smaak. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten

Mariella Freudenau: “Ik krijg er nog steeds geen genoeg van!”

Mariella Freudenau is nu 5 jaar keurmeester. Wie haar hoort praten over yoghurt, kwark en kaas, zou denken dat ze het al lang doet. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten