Advertorial: Niets mooier dan glas
Aangeboden door Catalonië Glas
Steeds vaker weten (zuivel)boerderijen Catalonië Glas te vinden. Want wat is er mooier dan een prachtig zuivelproduct in glas? Gertoin, eigenaar van zuivelboerderij De Kern in Drunen, werkt al sinds jaar en dag samen met de Tilburgse glasleverancier. “Het contact is altijd een-op-een.”
Al ver voordat Gertoin het bedrijf overnam van zijn moeder, deed Zuivelboerderij De Kern al zaken met Catalonië Glas. “De flessen waarmee we in de jaren 80 begonnen, gebruiken we nog steeds”, zo vertelt hij. “Met name hun melkfles van 1 liter, een eigen model van ze. Deze schenkt heel makkelijk uit dankzij een iets grotere mond van 53 millimeter, wat ook ideaal is voor de afvulmachine.”
Degelijke flessen
Zuivelboerderij De Kern hanteert een statiegeldsysteem. Wat daarbij helpt, is dat de flessen niet alleen uitstraling hebben, maar ook lang meegaan en makkelijk schoon te maken zijn. “Op de flessen zit 50 eurocent statiegeld, zowel op de 1 liter als de halve liter variant. Daardoor rouleren de flessen en komen ze weer bij ons terug. Dat kan alleen met een hele degelijke fles.”
Regelmatig staat Gertoin in contact met Eric en Rob. Altijd een-op-een: “We kennen elkaars voornamen, dus de communicatie is heel persoonlijk. En ze denken in oplossingen: als ze iets niet op voorraad hebben, dan zetten ze alles in het werk om het toch zo snel mogelijk bij je te krijgen. We gebruiken bijvoorbeeld ook hun slagroomflessen van 260 milliliter. Als ik die tekortkom kan ik ze gewoon even gaan ophalen.”
Het pure wit
Zuivelboerderij De Kern verpakt al jaren de eigen producten in het glas van Catalonië Glas en zal dat ook blijven doen: van de (magere) melk en yoghurt tot de vruchtenkarnemelk, vla en rijstepap. “Wij vinden de uitstraling echt goed. Als je het pure wit van de yoghurt ziet, of van de melk, dat is gewoon heel mooi. Er gaat niks boven glas, wat ons betreft.”
Benieuwd of Catalonië Glas iets voor jou kan betekenen? Bekijk het assortiment op www.catalonieglas.nl.
Delen
Heeft dit artikel je geholpen?
Gerelateerd
Wim Tiemessen: “De smaak was onvoorstelbaar”