Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: 2 minuten


Vierhoekhoeve_boerderij_snoepwinkel_kaas_BoerenZuivel

Advertorial: De Vierhoekhoeve: een boerderij met een ‘snoepwinkel’ aan kaas

Aangeboden door In2Food

In het Belgische Oosterzele ligt De Vierhoekhoeve: een levendige boerderij met kaasmakerij, hoevewinkel, kinderboerderij en feestzaal. “We maken hier alles zelf”, vertelt eigenaar Pieter Taelman. “Van jam tot mayonaise. En kaas van de melk van onze eigen koeien, met culturen, smaakmakers, kaascoating én advies van In2Food.”

Van textiel naar kaasmaker

De familie van Pieters vrouw kocht de hoeve net na de Eerste Wereldoorlog. Pieter zelf werkte jarenlang in de internationale textielsector, tot hij het roer omgooide. “Ik wilde kaas maken, maar dat bleek lastiger dan gedacht.” Inmiddels runt hij de kaasmakerij als een creatieve werkplaats. “Het is mijn ‘snoepwinkel’. We maken gepersonaliseerde Goudse kazen met speculaaskruiden, selderij of bier. Niets is te gek.”

Samenwerken aan smaak en stabiliteit

Voor de ontwikkeling van zijn kazen vertrouwt Pieter op de kennis van In2Food. “Elke kaas vraagt om de juiste pH, rijping en smaakstabiliteit. In2Food helpt bij het kiezen van culturen, test mee en denkt verder dan de standaard.” Zo werd een nieuwe receptuur zonder nisine geadviseerd. Maar mét beschermende culturen ter vervanging van de nisine, omdat het om rauwmelkse kaas gaat en bescherming tegen bacteriën nodig is. Na het proberen van deze starters- en beschermende culturen was Pieter meteen enthousiast over de frissere smaak. “Dankzij dit advies zijn we overgestapt en werken we samen met In2Food. Dat heeft onze kazen echt verder gebracht.”

Vierhoekhoeve_boerderij_snoepwinkel_kaas_geiten_BoerenZuivel

Betrouwbaar en betrokken

Inmiddels is Accountmanager Sanne Pagie vaste contactpersoon. “Bij haar bezoeken praten we aan de keukentafel over wat er speelt. Dat contact is waardevol”, zegt Pieter. “Ze brengt niet alleen producten, maar ook ideeën en oplossingen. In2Food behandelt je als serieuze partner. Ze snappen dat het bij ons draait om maatwerk, smaak en vertrouwen.”

Toekomst met smaak

De Vierhoekhoeve blijft groeien. Pieter: “We hebben een pand gekocht naast de hoeve. Daar willen we een nieuwe stal bouwen en misschien de kaasmakerij uitbreiden. Stap voor stap.” De samenwerking met In2Food blijft daarin een vaste waarde. Pieter samenvattend over In2Food: “Partnership. Meedenkend. Oplossingsgericht.”

Meer informatie: www.in2food.nl

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Wim Tiemessen: “De smaak was onvoorstelbaar”

Wim Tiemessen zet zich al jaren in om authentieke kazen uit het buitenland onder de aandacht te brengen. Lees het verhaal van de Fijnproever. […]
Geschatte leestijd: < 1 minuut

De BBZ groeit! – Oktober 2025

De BBZ groeit! Dit keer vertellen vier nieuwe leden waarom ze lid van de BBZ zijn geworden. Lees hier hun verhalen. […]
Geschatte leestijd: 3 minuten

Op ieders bord!

Felix Wilbrink – Voormalig culinair journalist bij De Telegraaf Afgelopen maand is het boek ‘Op ons bord’ van Anita Heijdraverschenen. En voor zover je het nog niet hebt gekocht: doe […]
Geschatte leestijd: 2 minuten