Advertorial: De Vierhoekhoeve: een boerderij met een ‘snoepwinkel’ aan kaas
Aangeboden door In2Food
In het Belgische Oosterzele ligt De Vierhoekhoeve: een levendige boerderij met kaasmakerij, hoevewinkel, kinderboerderij en feestzaal. “We maken hier alles zelf”, vertelt eigenaar Pieter Taelman. “Van jam tot mayonaise. En kaas van de melk van onze eigen koeien, met culturen, smaakmakers, kaascoating én advies van In2Food.”
Van textiel naar kaasmaker
De familie van Pieters vrouw kocht de hoeve net na de Eerste Wereldoorlog. Pieter zelf werkte jarenlang in de internationale textielsector, tot hij het roer omgooide. “Ik wilde kaas maken, maar dat bleek lastiger dan gedacht.” Inmiddels runt hij de kaasmakerij als een creatieve werkplaats. “Het is mijn ‘snoepwinkel’. We maken gepersonaliseerde Goudse kazen met speculaaskruiden, selderij of bier. Niets is te gek.”
Samenwerken aan smaak en stabiliteit
Voor de ontwikkeling van zijn kazen vertrouwt Pieter op de kennis van In2Food. “Elke kaas vraagt om de juiste pH, rijping en smaakstabiliteit. In2Food helpt bij het kiezen van culturen, test mee en denkt verder dan de standaard.” Zo werd een nieuwe receptuur zonder nisine geadviseerd. Maar mét beschermende culturen ter vervanging van de nisine, omdat het om rauwmelkse kaas gaat en bescherming tegen bacteriën nodig is. Na het proberen van deze starters- en beschermende culturen was Pieter meteen enthousiast over de frissere smaak. “Dankzij dit advies zijn we overgestapt en werken we samen met In2Food. Dat heeft onze kazen echt verder gebracht.”

Betrouwbaar en betrokken
Inmiddels is Accountmanager Sanne Pagie vaste contactpersoon. “Bij haar bezoeken praten we aan de keukentafel over wat er speelt. Dat contact is waardevol”, zegt Pieter. “Ze brengt niet alleen producten, maar ook ideeën en oplossingen. In2Food behandelt je als serieuze partner. Ze snappen dat het bij ons draait om maatwerk, smaak en vertrouwen.”
Toekomst met smaak
De Vierhoekhoeve blijft groeien. Pieter: “We hebben een pand gekocht naast de hoeve. Daar willen we een nieuwe stal bouwen en misschien de kaasmakerij uitbreiden. Stap voor stap.” De samenwerking met In2Food blijft daarin een vaste waarde. Pieter samenvattend over In2Food: “Partnership. Meedenkend. Oplossingsgericht.”
Meer informatie: www.in2food.nl
Delen
Heeft dit artikel je geholpen?
Gerelateerd
Wim Tiemessen: “De smaak was onvoorstelbaar”