Boer en Zuivel

Geschatte leestijd: < 1 minuut


voordelen_rauwe_boter

20x daarom is (rauwe) boter gezond

Traditionele volkeren kennen de gezondheidsvoordelen van boter al eeuwenlang en sinds kort durft ook de gemiddelde Nederlander weer boter te eten. De voedingsindustrie heeft ons jarenlang voor de gek gehouden. Hoog tijd dus om de wijsheid van eeuwenoude traditionele volkeren er weer eens bij te halen. Rauwe boter is namelijk het meest gezonde wat je je lichaam kunt geven. Waarom? Dit zijn de 20 voordelen van echte roomboter (liefst van grasgevoerde koeien):

  • Roomboter is rijk aan de meest gemakkelijk opneembare vorm van vitamine A noodzakelijk voor de gezondheid van de schildklier en de bijnieren.
  • Bevat laurinezuur, belangrijk bij de behandeling van schimmelinfecties en candida.
  • Bevat lecithine, essentieel voor de cholesterol stofwisseling.
  • Bevat antioxidanten die beschermen tegen schade door vrije radicalen.
  • Heeft antioxidanten die beschermen tegen verzwakking van de slagaders.
  • Is een grote bron van vitamine E en K.
  • Is een zeer rijke bron van het essentiële mineraal selenium.
  • Verzadigde vetten in boter hebben sterke anti-tumor- en anti-kankereigenschappen.
  • Boter bevat geconjugeerd linolzuur, dat is een krachtig anti-kankermiddel, spierbouwer, en immuniteitbooster.
  • Vitamine D in boter is essentieel voor de absorptie van calcium.
  • Beschermt tegen tandbederf.
  • Is de enige bron van een anti-stijfheidsfactor (Wulzen factor), die verkalking van gewrichten tegengaat.
  • Anti-stijfheidsfactor in boter voorkomt ook aderverkalking, verschillende vormen van staar en verkalking van de pijnappelklier.
  • Is een bron van Activator X, die helpt je lichaam mineralen op te nemen.
  • Is een bron van jodium in een zeer goed opneembare vorm.
  • Kan de vruchtbaarheid bij vrouwen bevorderen.
  • Is een bron van snelle energie, en wordt niet in ons lichaamsvetweefsel opgeslagen.
  • Cholesterol gevonden in botervet is essentieel voor de hersenen van kinderen en de ontwikkeling van het zenuwstelsel.
  • Bevat arachidonzuur, dat een rol speelt in de hersenfunctie en een essentieel onderdeel van de celmembranen is.
  • Beschermt tegen gastro-intestinale infecties.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

“Ik hoef de mensen echt niet te vertellen hoe ze kaas moeten maken.”

Bert Andreae werkt sinds 1997 bij het COKZ, het Centraal Orgaan voor KwaliteitsZaken. Lees hier het hele verhaal! […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Crowdfunding

Crowdfunding. In 2019 verhuisden Mieke en Gerard Mul, samen met hun jonge kinderen van Drenthe naar Warmond, naar Boerderij Boterhuys. […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Brian Luikel: “Alles van Nederlandse bodem”

Brian Luikel is eigenaar van Restaurant Neder in Alkmaar. “Ik heb nooit een koksopleiding gevolgd." Lees hier zijn verhaal. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten