Cum Laude Awards

Geschatte leestijd: < 1 minuut


Cum_laude_awards_boerenzuivel

Cum Laude Awards 2021: uitreiking bij winnaars op de boerderij

Staan 7 t/m 11 september al omcirkeld in je agenda? Dan worden de Cum Laude Awards voor de lekkerste kazen en zachte zuivel weer uitgereikt en bekendgemaakt. De uitreiking zal dit jaar vanwege Covid-19 geen groot evenement worden, maar een Roadshow door het land. In dit artikel lees je alles wat je moet weten.

Keuringen

De keuringen vinden net als voorgaande edities plaats op Ford Wierickerschans in Bodegraven. De technische keuring is op 6 en 7 september, de prominentenkeuring op 8 september. Hier zullen ook een aantal bekende Nederlanders komen keuren.

Geen grote uitreiking

Maart is normaal dé maand van de Cum Laude Awards van de Bond van Boerderijzuivelbereiders, maar vanwege de toen geldende coronamaatregelen is het evenement naar september verplaatst. Helaas zal er in september ook geen grote prijsuitreiking worden georganiseerd. Vanwege de onzekerheden omtrent Covid-19 en toegangstesten heeft de organisatie besloten het dit jaar op een andere toffe manier aan te pakken. In maart 2022 zal er weer een ‘normale’ verkiezing zijn, hopelijk zonder beperkingen.

Roadshow door Nederland

Dit jaar worden de winnaars in alle categorieën door ons Cum Laude Team bezocht op hun eigen zuivelboerderij. Het wordt een echte Roadshow waarbij we van tevoren niet bekend maken wanneer we bij wie langsgaan. Dit blijft dus tot het laatste moment een verrassing. Na de ‘overval’ op 7, 8 en 9 september worden de winnaars op vrijdag 10 september bekendgemaakt op www.cumlaudekaas.nl. Vanaf 07.00 uur ’s ochtends wordt er elk uur een winnaar bekend gemaakt. Ten slotte worden de twee winnaars van Den Besten Cum Laude Awards (categorieën Zuivel en Zachte kaas) op zaterdag 11 september bezocht en bekendgemaakt op www.cumlaudekaas.nl.

Winnende kazen

De winnende kazen zijn in oktober, tijdens de oktober boerenkaasmaand, verkrijgbaar.

Delen

Heeft dit artikel je geholpen?

Gerelateerd

Kaasboerderij De Spruithoeve: “Ik ben eerst zes weken bij m’n schoonvader in de leer gegaan”

In 2011 namen Tamara en Mattieu Spruit de kaastobbe over van de ouders van Mattieu. En in 2020 wonnen ze de Den Besten Cum Laude Award. […]
Geschatte leestijd: 5 minuten

Cum Laude Awards

Ook dit jaar organiseerden wij weer de verkiezingen van de Cum Laude Awards. Hier vind je foto’s van blije winnaars! […]
Geschatte leestijd: 3 minuten

De keuringen voor de #cumlaudeawards zijn van start!

De keuringen voor de #cumlaudeawards zijn van start! […]
Geschatte leestijd: 2 minuten