Noteringen april 2024
De noteringscommissie is op 5 april weer bijeengeweest voor overleg […]
Welkom
Hier lees je alle artikelen van de Bond van Boerderijzuivelbereiders en de artikelen uit het magazine Boer en Zuivel. Hier lees je over vaktechniek en marktontwikkelingen, ondernemen en natuurlijk over de bond zelf.
Laatste artikelen
Noteringen april 2024
De noteringscommissie is op 5 april weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor april. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten
Cum Laude Awards 2024
Alle winnaars van een platina medaille worden een voor een op het podium geroepen. Bekijk alle winnaars van de Cum Laude Awards hier. […]
Geschatte leestijd: 4 minuten
Ferry Wijsman: “Groente is superdivers!”
Ferry Wijsman verzorgde het sponsordiner. Kaas van de boerderij en boerderijzuivel speelt een grote rol in zijn bestaan als chef-kok. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten
Boer Spierings: “We staat zo dicht mogelijk bij kind én natuur”
De familie Spierings komt uit de stad Oss. De opa en oma van Jasper Spierings hadden daar een stadsboerderij. Lees hier het hele verhaal! […]
Geschatte leestijd: 5 minuten
Cees Verburg: “We hebben de beste boeren, die de beste kaas ter wereld maken!”
Vanaf z’n twaalfde ging Cees met z’n vader mee naar de markt. Hij groeide daar op en in het kaaspakhuis. Hoe heeft hij dat ervaren? […]
Geschatte leestijd: 6 minuten
Smedige kaas
Steeds meer consumenten en afnemers vragen om een smedige kaas. Een smedige kaas voelt vettig aan en smelt min of meer op je tong. […]
Geschatte leestijd: 5 minuten
Waar is de smaak?
Hij heet St. Theodul. De heilige van de kaasmakers. Hoewel het in huize Wilbrink kaas voor en kaas na is, ben ik nog nooit in gebed verzonken. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten
Paradekaasje – Grillkaas uit Cyprus
Jannie Boxum heeft, samen met haar man Johan een melkveebedrijf met 110 melkkoeien in de Zuiderzeepolder bij Genemuiden. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten
Land van boer en zuivel: “Geef zuivel een gezicht en vertel wat je doet.”
Aan een van de mooiste natuurgebieden van Nederland, De Weerribben, ligt Weerribben Zuivel, de zuivelboerderij van familie de Lange. […]
Geschatte leestijd: 6 minuten
De BBZ groeit!
Zoals al eerder een keer in Boer en Zuivel is vermeld: de BBZ krijgt regelmatig aanmeldingen van nieuwe leden. […]
Geschatte leestijd: 3 minuten
Uitreiking Cum Laude Awards levert gezonde spanning op
We mogen terugkijken op een fantastische feestavond van de Cum Laude Awards 2024. Lees hier de column van de voorzitter. […]
Geschatte leestijd: < 1 minuut
Noteringen maart 2024
De noteringscommissie is op 1 maart weer bijeengeweest voor overleg over de notering. Lees hier de noteringen voor maart. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten
“Ik hoef de mensen echt niet te vertellen hoe ze kaas moeten maken.”
Bert Andreae werkt sinds 1997 bij het COKZ, het Centraal Orgaan voor KwaliteitsZaken. Lees hier het hele verhaal! […]
Geschatte leestijd: 5 minuten
Crowdfunding
Crowdfunding. In 2019 verhuisden Mieke en Gerard Mul, samen met hun jonge kinderen van Drenthe naar Warmond, naar Boerderij Boterhuys. […]
Geschatte leestijd: 5 minuten
Brian Luikel: “Alles van Nederlandse bodem”
Brian Luikel is eigenaar van Restaurant Neder in Alkmaar. “Ik heb nooit een koksopleiding gevolgd." Lees hier zijn verhaal. […]
Geschatte leestijd: 2 minuten
Land van Boer en Zuivel: “Maken jullie vandaag oude of jonge kaas?”
“Rond 1979 zijn mijn opa en oma op zoek gegaan naar een boerderij waar ze mee konden groeien." Lees het verhaal van Zuivelboerderij Noordam. […]
Geschatte leestijd: 7 minuten
Meer artikelen laden
Tips voor de redactie?
Vond je niet waar je graag over wilde lezen, heb je zelf een goed verhaal waar wij je over moeten interview of heb je gewoon een goede tip voor de redactie? Stuur een mail naar secretariaat@boerderijzuivel.nl.